Follow by Email

poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Pasta z soczewicy :-)


Zrobiłam pastę na kanapki z soczewicy czerwonej. Wyszła pyszna, super urozmaicenie smarowideł na chlebek. Z podanej porcji wyszło bardzo duuuużo pasty :-) ale ja zawsze robię dużo bo mam w zwyczaju obdarowywanie moimi tworami bliskich i znajomych. Jak chcecie zrobić ją tylko dla siebie użyjcie połowy składników.
Zapraszam do wypróbowania :-)


Składniki:

- 400 g soczewicy czerwonej
- 40 g otrębów żytnich
- 80 g płatków owsianych błyskawicznych
- parę kropel sosu tabasco
- sól, pieprz
- bazylia, oregano, rozmaryn
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- 1 ząbek czosnku


Wykonanie w Termomix:


Soczewice płuczemy. Do naczynia wlewamy litr wody i wkładamy soczewicę i 1 łyżeczkę soli i rozmaryn, jak mamy świeży to najlepiej. Gotujemy czas 20 minut, obr.2, temp. 100 stopni. Nstepnie dodajemy resztę składników i miksujemy czas 20-30 sek, obr. 7-8. Studzimy.
Przekładamy do miski i przechowujemy w lodówce.

Podajemy na kanapki z ulubionymi dodatkami - ogórkiem, rzodkiewką czy kiełkami.

Zapraszam i życzę smacznego :-)




Zdrowy tryb życia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi