Follow by Email

niedziela, 6 lipca 2014

Szybkie bułki :-)




Kolejna akcja wspólnego wypiekania bułek stworzonego przez Agnieszkę. Akcję znajdziecie na stronie Kuchnia Maryny. Bułeczki naprawdę szybkie, bez drożdży. Wyszły bardzo smaczne, mięciutkie i pulchne. Polecam Wam do wypróbowania.
Smakują inaczej niż te tradycyjne wypiekane na drożdżach. Lubię takie wspólne wypiekanie z innymi blogerkami czy blogerami, miło jest tak spędzać czas. 

Zapraszam do wypróbowania :-)


Składniki: 

- 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli i cukru
- 200 ml mleka
- 15 g proszku do pieczenia
- 50 ml oleju
- sezam, słonecznik lub siemię lniane do posypania

Wykonanie:

Do miski wrzucić wszystkie składniki i wymieszać, aż składniki się połączą. 
Ja swoje wymieszałam w Thermomix - obr. 4 czas. 40 sekund.

Ciasto na bułki jest dość klejące, ale jak zmoczyłam dłonie łatwo się bułki formowało. Ułożyłam je na blaszce z papierem do pieczenia i posypałam słonecznikiem, piekłam przez 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Bułki pięknie wyrosły. Wyszło mi 8 sztuk.

Smacznego :-)







Dziękuje za wspólne wypiekanie. Jak zawsze było smacznie i miło.
A piekłam razem z:

Asią

22 komentarze:

  1. no super,dziękuję za wspólne bułeczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również Aguś :-) i do następnego :-)

      Usuń
  2. Bardzo apetyczne bułeczki, idealne na śniadańko :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak i bardzo szybko się je robi bo nie wymagają wyrastania :-)

      Usuń
  3. no tomusze wypróbowac przepis ;)
    a próbowął ktos taka bułkę jeść wieczorem bądź na drugi dzień

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam. Ja jedną zjadłam wczoraj jak wystygła i jedną dzisiaj na śniadanie. Była smaczna i świeża.

      Usuń
    2. Polecam jak najbardziej na następny dizeń są równie pyszne dzieki jajku s a dłużej świeże :)

      Usuń
    3. dzieki na pewno przepis wypróbuje :)

      Usuń
  4. Pani Marzeno,piekarnik grzałka gora- dol ? Z termoobiegiem czy bez ? :-)Lub grzałka tylko dol z termoobiegiem ? :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Już odpowiadam. Grzanie góra-dół :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super piękne, bardzo zgrabne bułeczki. Idealne na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Faktycznie szybkie i proste bułeczki. Nie omieszkam wypróbować :) Ech, znowu nie załapałam się na wspólne pieczenie, buuu :(

    OdpowiedzUsuń
  8. Asiu spróbuj :-) wyszły smaczne i długo są świeże :-) następnym razem z nami upieczesz :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Moje bułeczki sie pięką

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, jestem ciekawa jak będą smakowały :-)

      Usuń
  10. Wyszły pyszne i robie je 2 raz polecam. I dodałam płaską łyżeczke soli i jednak troche za duzo teraz dałam pół

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że buły smakują :-) są fajne i szybkie w zrobieniu :-) pozdrawiam serdecznie i dziękuje :-)

      Usuń
  11. Bułeczki wyszły pyszne mięciutkie Ale dodalabym mniej cukru - pół łyżeczki Buleczki piekłam ok 25 min pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały. Pozdrawiam serdecznie 😘

      Usuń
  12. Właśnie zrobiłam i zjadam, są pyszne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Ja zrobiłam z mieszanki mąk pszennej, pełnoziarnistej i żytniej-super!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja zrobiłam z mąki tortowej z czarnuszka, pycha!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi