7/06/2014 24

Szybkie bułki :-)




Kolejna akcja wspólnego wypiekania bułek stworzonego przez Agnieszkę. Akcję znajdziecie na stronie Kuchnia Maryny. Bułeczki naprawdę szybkie, bez drożdży. Wyszły bardzo smaczne, mięciutkie i pulchne. Polecam Wam do wypróbowania.
Smakują inaczej niż te tradycyjne wypiekane na drożdżach. Lubię takie wspólne wypiekanie z innymi blogerkami czy blogerami, miło jest tak spędzać czas. 

Zapraszam do wypróbowania :-)


Składniki: 

- 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli i cukru
- 200 ml mleka
- 15 g proszku do pieczenia
- 50 ml oleju
- sezam, słonecznik lub siemię lniane do posypania

Wykonanie:

Do miski wrzucić wszystkie składniki i wymieszać, aż składniki się połączą. 
Ja swoje wymieszałam w Thermomix - obr. 4 czas. 40 sekund.

Ciasto na bułki jest dość klejące, ale jak zmoczyłam dłonie łatwo się bułki formowało. Ułożyłam je na blaszce z papierem do pieczenia i posypałam słonecznikiem, piekłam przez 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Bułki pięknie wyrosły. Wyszło mi 8 sztuk.

Smacznego :-)







Dziękuje za wspólne wypiekanie. Jak zawsze było smacznie i miło.
A piekłam razem z:

Asią

24 komentarze:

  1. no super,dziękuję za wspólne bułeczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również Aguś :-) i do następnego :-)

      Usuń
  2. Bardzo apetyczne bułeczki, idealne na śniadańko :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak i bardzo szybko się je robi bo nie wymagają wyrastania :-)

      Usuń
  3. no tomusze wypróbowac przepis ;)
    a próbowął ktos taka bułkę jeść wieczorem bądź na drugi dzień

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam. Ja jedną zjadłam wczoraj jak wystygła i jedną dzisiaj na śniadanie. Była smaczna i świeża.

      Usuń
    2. Polecam jak najbardziej na następny dizeń są równie pyszne dzieki jajku s a dłużej świeże :)

      Usuń
    3. dzieki na pewno przepis wypróbuje :)

      Usuń
  4. Pani Marzeno,piekarnik grzałka gora- dol ? Z termoobiegiem czy bez ? :-)Lub grzałka tylko dol z termoobiegiem ? :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Już odpowiadam. Grzanie góra-dół :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super piękne, bardzo zgrabne bułeczki. Idealne na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Faktycznie szybkie i proste bułeczki. Nie omieszkam wypróbować :) Ech, znowu nie załapałam się na wspólne pieczenie, buuu :(

    OdpowiedzUsuń
  8. Asiu spróbuj :-) wyszły smaczne i długo są świeże :-) następnym razem z nami upieczesz :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Moje bułeczki sie pięką

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, jestem ciekawa jak będą smakowały :-)

      Usuń
  10. Wyszły pyszne i robie je 2 raz polecam. I dodałam płaską łyżeczke soli i jednak troche za duzo teraz dałam pół

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że buły smakują :-) są fajne i szybkie w zrobieniu :-) pozdrawiam serdecznie i dziękuje :-)

      Usuń
  11. Bułeczki wyszły pyszne mięciutkie Ale dodalabym mniej cukru - pół łyżeczki Buleczki piekłam ok 25 min pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały. Pozdrawiam serdecznie 😘

      Usuń
  12. Właśnie zrobiłam i zjadam, są pyszne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Ja zrobiłam z mieszanki mąk pszennej, pełnoziarnistej i żytniej-super!

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja zrobiłam z mąki tortowej z czarnuszka, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  14. Bułeczki wyglądają Pięknie,właśnie upiekłam na śniadanie po rozkjoreniu rozczarowanie.Smak jalowej babki. Zawiedzona

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przykro mi że ci nie smakują. No ale nie zawsze wszystko musi smakować wszystkim. Ja piekę je do dzisiaj i nam smakują. Dziękuje za wypróbowanie przepisu i komentarz. Pozdrawiam serdecznie 😃

      Usuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.