Follow by Email

czwartek, 24 lipca 2014

Zapiekanki :-)



Jakiś czas temu zrobiłam te zapiekanki na obiad i zupełnie o nich zapomniałam, więc nadrabiam zaległości. Lubię zapiekanki i dodaje składniki jakie lubię, nie kupuję gotowych bo mi nie smakują. A składniki można dowolnie zmieniać, mamy tu całkowitą dowolność. Wyszły pyszne i bardzo sycące, polecam.

Zapraszam do wypróbowania :-)


Składniki:

- 1,5 długiej bagietki ( u mnie akurat było potrzebnych 6 ćwiartek )
- 300 g pieczarek
- 2 cebule
- 2 kiełbasy myśliwskie
- 1 papryka czerwona szpiczasta
- 1 ser pleśniowy camembert
- 10 plasterków sera wędzonego
- 2 łyżki ketchupu
- kilka listków świeżej bazylii
- łyżeczka przyprawy do pizzy


Wykonanie:

Bagietki dzielimy na pół i kroimy wzdłuż na dwie części. Smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą do pizzy. Na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Kiełbasę kroimy na plastry, ser pleśniowy także, ser wędzony na pół. Paprykę szpiczastą kroimy w krążki. Świeżą bazylię siekamy.
Na bagietkach układamy pieczarki z cebulą, kiełbasę, paprykę, sery i posypujemy bazylią. Zapiekamy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, grzanie góra-dół. 
Przekładamy na talerze - porcja na 3-4 osoby, polewamy ketchupem.

Smacznego :-)





10 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Kingo :-) dziękuje bardzo :-) pozdrawiam :-)

      Usuń
  2. Ale wypasione. :) U mnie jak robię to muszą być na kajzerkach innych nie chcą. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja na kajzerkach też robię, wychodzą pyszne :-) dzięki Elu :-)

      Usuń
  3. Jak ja uwielbiam takie domowe zapiekanki . Wkładasz co chcesz i potem się zajadasz .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne :-) można wykorzystać to co masz akurat w lodówce :-) i zawsze smakuje :-)

      Usuń
  4. Ja tez lubie takie domowe, moi synowie również

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Martuś zapiekanki smakują chyba każdemu :-) pozdrowionka :-)

      Usuń
  5. Co za bogactwo serów! Zapiekanki ja marzenie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :-) lubię sery pleśniowe więc i dodałam do zapiekanek. Pyszne wyszły :-)

      Usuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi