Follow by Email

czwartek, 25 września 2014

Filet z kurczaka na kanapki




Robicie sami szynki, pieczecie mięso na kanapki czy kupujecie wędlinę w sklepach. Ja robię już od dłuższego czasu sama, te szynki w sklepach nie są za zdrowe. Wolę sama zrobić pieczne mięska i zapewnić mojej rodzinie zdrowe śniadanie, pieczony chleb lub bułki kawałkiem takiego mięsa smakuje wyśmienicie.
Wykorzystałam przyprawy jakie dostałam od firmy Tytka Smaku. Filet wyszedł bardzo aromatyczny i pyszny.

Zapraszam :-)

Składniki:

- filet z kurczaka (podwójny)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ziołowej Tytka Smaku
- 1 łyżeczka husarskiej obsypki Tytka Smaku
- 1 łyżeczka marynaty staropolskiej Tytka Smaku

Wykonanie:

Do miseczki wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy i smarujemy taką marynatą filety. Przekładamy do miski, zamykamy i chowamy na noc do lodówki. Na drugi dzień filet przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu wykładamy na talerz i zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego :-)







41 komentarzy:

  1. Pyszniutki i jaki soczysty ten twój filecik Marzenko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda soczysto i pysznie!

    Ja staram się robić zarówno pieczywo jak i wędliny sama. Jeśli nie mam wtedy robię na kanapki pastę warzywną, rybną, drobiową lub jajeczną - moja rodzina je uwielbia, a do tego zdrowiej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki soczysty i jaka apetyczna skórka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Leno. Zawsze piekę w rękawie mięso. Wychodzi idealne :-)

      Usuń
  4. Super, sto razy zdrowszy niż szynki z konserwantami kupowane w skleach. A jaki sycacy i wartościowy. Dużo zdrowego białka. Wygląda wspaniałe i aż chciałoby się skosztować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Madziu :-) ja już teraz nie kupuje w sklepach :-) wiem co jem i polecam :-)

      Usuń
  5. Mmm już się głodna zrobiłam Marzenko, ale ten filecik soczyście wygląda, widać że dobrze doprawiony.. Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Karinko. Wyszedł mniam pyszny :-):-):-)

      Usuń
  6. Jaka fajny pomysł na wędlinkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fantastyczny i najsmaczniejszy domowy. Widać, że tak upieczony w rękawie jest bardzo soczysty. Mniam, do chlebka....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu wcześniej piekłam w takiej brytfance i nie wychodził taki soczysty jak z rękawa. Polecam :-)

      Usuń
  8. Ja bardzo lubię domowe wyroby. Też sama piekę. Cała rodzina uwielbia takie kanapki. Pierś pieczona wygląda przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. O rany, jak to mięsko pysznie wygląda!!!! Pierwszy raz słyszę o husarskiej obsybce, muszę ją wypróbować!!! Mięsko pierwsza klasa!!!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszko przyprawa do mięs husarska super :-) polecam :-)

      Usuń
  10. Nie wiem wysłało czy nie?
    A nic....skrobnę raz jeszcze....bardzo ładne sztuki mięsa. :) Buziole

    OdpowiedzUsuń
  11. Odpowiedzi
    1. Ja takie mięsko piekę dwa razy w tygodniu na zmianę ze schabem :-):-):-)

      Usuń
  12. Takie domowe mięsko na kanapki jest najlepsze! Pyszne, soczyste i zdrowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Genialne ,popieram domowe wędliny i mięsiwa.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :-) ja uwielbiam domowe wędlinki :-) pozdrawiam :-)

      Usuń
  14. Super pomysł,musi być smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Domowe najlepsze. Drób przyrządza się szybko,a smakuje wybornie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie ciągle drób. Tak jakoś go lubimy i jemy. A ten na kanapki jest super :-)

      Usuń
  16. Odpowiedzi
    1. Najlepsze zestawienie. Właśnie upiekłam dzisiaj chlebek na zakwasie a do tego jeszcze jest filecik. Mniam :-)

      Usuń
  17. To jest mięsko na kanapeczki pamiętam jak smakowało. Był mmnniiaamm

    OdpowiedzUsuń

  18. To jest znakomita alternatywa na kanapki, mięso pięknie wypieczone, można dostać ślinotoku od samego patrzenia, my też preferujemy mięso drobiowe, jest chyba najlepsze, szybko się go przyrządza i co najważniejsze wszystkim zawsze smakuje - świetny pomysł - pozdrawiam :-):-):-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz, że ja też najczęściej wybieram drób. Smakuje wyśmienicie i zawsze się sprawdza :-) na kanapki super :-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  19. Marzenko, jak Ciebie wszystko wyglada, mozna jesc oczami. Ten filet jest super :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje bardzo Edytko. Również pozdrawiam :-)

      Usuń
  20. A czy te sklepowe piersi z kurczaka są zdrowe?O ile mi wiadomo to drób jest faszerowany antybiotykami.
    Pzdr

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi