Follow by Email

czwartek, 4 grudnia 2014

Pasta paprykowa




Zapraszam Was dzisiaj na kolejną pastę na kanapki, tym razem z twarogu i papryki. Pasta pyszna i bardzo aromatyczna. Użyłam papryki konserwowej, która nadała paście pysznego i zdecydowanego smaku. 
Dopadło mnie jakieś zmęczenie, w pracy gonitwa jak zawsze na koniec roku, w domu też ciągle coś robię, w sumie wiele rzeczy to sama sobie wymyśla, tak już mam, nie umiem siedzieć w miejscu.
Ale jeszcze troszku i czeka mnie ponad tydzień odpoczynku i urlopu. Wtedy może odsapnę...może... ale dość marudzenia, zapraszam Was na kanapeczkę z pyszną pastą.

Zapraszam do spróbowania :-)


Składniki:

- 250 g twarogu półtłustego (najlepiej takiego z dużej kostki, nie taki pakowany mały)
- 4 płaty papryki konserwowej Orzech
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- sól i pieprz

Wykonanie:

Do pojemnika wkładamy twaróg i dodajemy paprykę obraną ze skórki, czosnek niedźwiedzi, szczyptę soli i pieprzu. Miksujemy blenderem, Przekładamy do pojemnika i podajemy na kanapki z kawałkiem papryki czerwonej surowej.

Smacznego :-)











58 komentarzy:

  1. Jeszcze jestem przed śniadaniem, narobiłaś mi apetytu, zwłaszcza na tę paprykę konserwową :) Świetna pasta !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Moniś :-) pyszna więc polecam :-)

      Usuń
  2. ciekawa pasta! paprykę konserwową mam, więc pewnie się skuszę :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię wszelkie pasty:) U mnie ostatnio króluje połączenie ciecierzycy i suszonych pomidorów.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie też ciągle pasty, ciągle coś nowego robię :-)

      Usuń
  4. Uwielbiam pasty, ta tez musi być smakowita!

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię pasty twarogowe, ale mam mniejszą inwencję niż Ty. Teraz śniadaniowo podniosłaś mi apetyt ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :-) i polecam się na przyszłość :-)

      Usuń
  6. Pysznie wygląda! Nie pogardziła bym taką kanapeczką ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam Aguś, jeszcze odrobina została :-)

      Usuń
  7. Próbowałam ze świeżą papryką, ale nie z konserwową. Super pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ze świeżą już robiłam ale smak inny, ta jest bardziej wyrazista :-)

      Usuń
  8. Papryki konserwowej nie dodawałam do zrobienia pasty. Ale widać, że Tobie udało się to znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu koniecznie spróbuj, jestem pewna, że będzie smakowała :-)

      Usuń
  9. Zaciekawiłaś mnie ,zrobię ale z pieczoną papryką.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O z pieczoną jeszcze nie robiłam, zrób i daj znać jak smakuje :-)

      Usuń
  10. połączenie sera białego i papryki to nowość dla mnie :) ciekawi mnie ten smak, więc jutro na śniadanie będe musiała zrobić taka pastę, a może jeszcze dzisiaj na kolację :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gabrysiu zrób i pochwal się jak smakowała :-)

      Usuń
  11. świetna ta pasta, ja jadłabym chyba prosto z pojemniczka bez pieczywa :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja podjadałam w trakcie robienia :-) i potem też :-)

      Usuń
  12. Wygląda bardzo zachęcająco. Z chęcią skosztowałabym choć odrobinkę :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewelinko zapraszam serdecznie na kanapeczkę :-)

      Usuń
  13. Świetna pasta :) zdecydowanie lepiej przygotować taką samemu, niż kupować gotowe w sklepie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj masz rację, te sklepowe są gorsze i nie wiadomo co mają :-) a taka domowa pyszna i zdrowa :-)

      Usuń
  14. Świetny pomysł, muszę wypróbować twoją pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Podziwiam Cię Marzenko, pracujesz, gotujesz, blogujesz i jeszcze masz czas i ochotę na organizowanie konkursów....chyba rzeczywiście powinnaś odpocząć, ale przed świętami to morze być trudne. Trzymam kciuki za porządny relaks, pasta pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje kochana :-) ja tak już mam że ciągle coś robię, ale faktycznie jak przyjdzie ten tydzień świąteczny to może troszku :-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  16. Z papryka też lubię, ale z ogórkiem kiszonym najbardziej, pycha, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z ogórkiem kiszonym nie próbowałam, ale z konserwowym i koperkiem tak :-)

      Usuń
  17. Zapisze sobie bo uwielbiam domowe pasty :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Świetne smarowidło, idealne na zdrowe śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  19. aa! jadłabym łyżeczką ze słoiczka;p

    OdpowiedzUsuń
  20. Świetna pasta do kanapeczek idealna :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Pasta musi być bardzo smaczna! Doskonała na kanapki :) Pozdrawiam serdecznie !

    OdpowiedzUsuń
  22. uwielbiam takie smarowidła na pieczywo :)

    OdpowiedzUsuń
  23. smarowidła kanapkowe to moja słabość, a jeśli mają w sobie paprykę - mogę jeść łyżką;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi