Follow by Email

piątek, 19 grudnia 2014

Pierogi z mięsem




Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na pierogi z mięsnym farszem. Ale takie pierogi, które są przygotowane z gotowych krążków z ciasta pierogowego. Jakiś czas temu napisała do mnie Pani Ewa, z prośbą o przetestowanie jej krążków. Powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła swoim produktem. Po wielu rozmowach stwierdziłam, że Pani Ewa zasługuję na to, aby cały świat się dowiedział o jej produkcie.
Są to krążki wyrabiane z czterech składników - woda, mąka , olej i sól, nic więcej, nie ma ulepszaczy czy konserwantów, Pani Ewa sama robi ciasto pierogowe, z którego wycina krążki i je mrozi. Pomysł rewelacyjny, wart wypróbowania. 
Więcej informacji o krążkach poczytajcie na stronie Pani Ewy. Chcecie zobaczyć jak powstają obejrzyjcie filmik o pierogach.



Tak wyglądają gotowe krążki z ciasta pierogowego, należy je rozpłaszczyć palcami albo rozwałkować. Ja lubię cieńsze ciasto, więc je rozwałkowałam na stolnicy lekko podsypanej mąką. 


W opakowaniu znajduje się 10 sztuk pierogów, każdy jest przełożony papierkiem, więc się nie sklejają. Jest to produkt zamrożony, należy go przed użyciem rozmrozić. 




Tak wyglądają krążki po rozwałkowaniu, nakładamy farsz i zlepiamy. Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut, po czym wyjmujemy i możemy jeść.


A tutaj po wyjęciu z wody, moje chłopaki wolą pierogi podsmażone, więc dla nich była inna wersja, ja zjadłam takie prosto z wody.


Wersja dla chłopaków podsmażona na łyżce oleju ryżowego z dodatkiem odrobiny masła dla smaku.


Farsz - 500 g filetu z kurczaka, cebula, puszka pomidorów, sól, pieprz, 2 łyżeczki przyprawy do pierogów, łyżeczka przyprawy do kurczaka. 
Wykonanie - filet kroimy na kawałki i mielimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i wrzucamy na patelnię z łyżką oleju ryżowego, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę i puszkę pomidorów, dusimy około 20 minut. Farsz powinien być zwarty, jeżeli jest jeszcze płynny należy go odparować. Dodajemy do smaku sól, pieprz, przyprawę do pierogów. 
Farsz nakładamy łyżeczką na rozwałkowane krążki pierogowe, zlepiamy i gotujemy. Podajemy prosto z wody lub podsmażone.


Pierogi wychodzą wyśmienite, ciasto jest pyszne, miękkie i łatwe w przygotowaniu. Moim zdaniem jest to świetny pomysł, który powinien zyskać poparcie i sławę. Spróbujcie sami. Z Panią Ewą można się kontaktować poprzez maila olejnik.ewa@interia.pl lub poprzez numer telefonu podany na stronie.


Jestem pełna podziwu dla Pani Ewy, jest ona osobą bardzo ciepłą i życzliwą i jej krążki z ciasta pierogowego zasługują na to, aby je promować. Jest to świetny pomysł dla osób, które nie umieją lub nie lubią robić ciasta pierogowego czy też nie mają na to czasu. Przygotowanie farszu zajmuje dosłownie kilka chwil i każdy z nas może stworzyć pyszne danie. Krążki z ciasta pierogowego są produkowane przez Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego "OLEJNIK", czyli samą Panią Ewę, są zgłoszone do biura patentowego i zarejestrowane. 




50 komentarzy:

  1. Takie ciasto pewnie przyda się tym, którzy mają problem ze zrobieniem dobrego ciasta na pierogi. Dobrze, że jest bez konserwantów. A pierożki zrobiłaś Marzenko smaczne. Mogłabyś takie podsmażone podesłać , bo ja też lubię taką wersję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Krysiu zdecydowanie tak :-) a pierożki wysyłam :-)

      Usuń
  2. A to dopiero ciekawostka, takie krążki :) bardzo ułatwią przygotowanie.....a pierożki wyszły, że palce lizać :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oluś dla mnie też to nowość, ale rewelacyjna sprawa :-) dziękuje i polecam :-)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Aguś super :-) naprawdę należą się Pani Ewie wielkie gratulacje :-)

      Usuń
  4. Dobra alternatywa dla tych co nie mają czasu wyrabiać ciasta na pierogi lub po prostu nie mają do tego cierpliwości. Ładnie wygląda, fajnie zapakowane, ciekawi mnie tylko czy smak jest taki jak prawdziwych domowych pierogów :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto smakuje jak domowe, jest miękkie po ugotowaniu i pyszne, zdecydowanie polecam :-)

      Usuń
  5. Podsmażone z mięsem-najlepsze. Fajny patent dla zapracowanych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi smakują obie wersję :-) tak masz rację dla zabieganych super :-)

      Usuń
  6. Uwielbiam wszelkiej maści pierogi. Te z mięsem to był mój debiut i mam do nich słabość :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moich chłopakom bardzo z mięskiem smakowały :-)

      Usuń
  7. bardzo fajny pomysł z tymi gotowymi krążkami, na pewno bardzo przyspiesza i ułatwia pracę przy pierożkach ; )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak :-) i wszyscy, którzy nie umieją robić ciasta skorzystają :-)

      Usuń
  8. Super, ale ludzie maja pomysły :D A pierożki wyglądają niesamowicie apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak :-) pomysł rewelacyjny :-) dziękuje :-)

      Usuń
  9. Nominuję Cię do Liebster Blog Award ;-)
    http://kupujetestujerecenzuje.blogspot.com/2014/12/nominacje-liebster-blog-award-2.html#more

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Jolu, ale z powodu wiecznego braku czasu muszę odmówić :-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  10. Gotowe ciasto na pierogi i to od razu w formie krążków to super sprawa i mniej pracy w domu hehehe Pierogi wyglądają bardzo apetycznie :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można szybko przygotować pyszne pierożki :-)

      Usuń
  11. Dla osób, którzy deklarują, że nie mają w ogóle talentu do gotowania takie krążki to świetne rozwiązanie :D
    A tak w ogóle to my też wolimy pierogi z wody ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z takich krążków mogą skorzystać wszyscy :-)

      Usuń
  12. Pierożki bardzo lubię, twoje bym wchłonęła od razu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jutro będę robiła pierożki, i powiem Ci , że chętnie skorzystałabym z gotowych krążków :) Jestem trochę zmęczona dzisiejszymi przygotowaniami - jedzenie dla 100 osób :) Ale nic to, prześpię się i rano będę jak nowa ;) W końcu kocham gotowanie :) Pozdrawiam ! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moniczko podziwiam Cie kochana :-) ale masz rację, ja też tak mam i nawet jak jestem zmęczona po odpoczynku mam dużo nowych sił na gotowanie :-)

      Usuń
  14. Bardzo lubię takie pierożki, chyab po świętach też zrobie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Martuś ja pierożki uwielbiam i mogłabym je jeść codziennie :-)

      Usuń
  15. mimo wszystko wolę pozostać zwolennikiem domowego ciasta, ale Pani Producentce życzę dalszych sukcesów :)
    A pierożki z mięskiem to klasyk, jakże przepyszny! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszny, oj pyszny :-) przekaże życzenia :-)

      Usuń
  16. Bardzo lubię pierogi z mięsem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje chłopaki za nimi wprost przepadają :-)

      Usuń
  17. Pierożki - uwielbiam te na słodko i te wytrawne. można je zjeść z dowolnym farszem dlatego są tak uniwersalnym daniem :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Odpowiedzi
    1. Ja też :-) a jakie zjem to akurat zależy od mojego nastroju :-)

      Usuń
  19. Super pomysł z takim gotowym ciastek pierogowym. A pierożki są pięknie i na pewno pyszne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomysł rewelacyjny :-) a pierożki pyszne wyszły :-)

      Usuń
  20. O ciekawe to ciasto, jak nie ma czasu zarabiać to jest jak znalazł. Pierożki super

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszko super pomysł a pierożki wyszły rewelacyjne w smaku :-)

      Usuń
  21. Uwielbiam takie podsmażane:-)

    OdpowiedzUsuń
  22. Fajny pomysł z tymi krążkami. Ja jednak wolę swoje ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marto to zrozumiałe, te krążki to fajny pomysł dla osób, które nie umieją robić ciasta lub nie mają na to czasu :-)

      Usuń
  23. Bardzo ułatwia życie takie gotowe zamrożone ciasto:)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi