Follow by Email

niedziela, 13 marca 2016

Jajka faszerowane tuńczykiem


Bardzo lubię faszerować jajka. Faszeruje je czym popadnie, co akurat znajdę pod ręką, gdy najdzie mnie ochota. Takie danie jest super pomysłem na pyszne i zdrowe, wiosenne śniadanie. Wiem, że teraz zaczyna się ten moment kiedy wszyscy (no prawie wszyscy) zaczynają zrzucać zimowe kilogramy no i ciuchy. W kąt idą grube swetry, czapki i szaliki. Ja się nie odchudzam, ja po prostu zdrowo się odżywiam. No i dbam o porcję ruchu, najlepiej na świeżym powietrzu. Rower, bieganie, spacery i regularne posiłki dostarczające nam tego, co organizm potrzebuje. Jak będziemy się głodzić efekt będzie marny, musimy jeść zdrowo, oczywiście lekko i przyjemnie. Nawet słodycze, wszystko jest dla ludzi. Nie musimy rezygnować z ukochanych posiłków. I polecam wam takie śniadanie, dostarczy nam cennych składników, będziemy się czuć najedzeni i będziemy tryskać energią. Porcję podaje na 3 osoby, do tego pieczywo pełnoziarniste i herbata. A na końcu postu zostawiam wam informację o bardzo ciekawym konkursie.

Zapraszam :-)


Składniki:

- 5 jajek
- puszka tuńczyka (od Graal)
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 6 ogóreczków mini konserwowych (takich jak na zdjęciu, normalnych wystarczy jeden)
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka gotujemy. Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka i wrzucamy je do miseczki. Dodajemy odsączonego i przepłukanego pod wodą tuńczyka, jogurt naturalny i gnieciemy wszystko widelcem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz dodajemy pokrojone ogóreczki. Połówki białek napełniamy farszem, układamy na talerzach. Możemy dodać liść sałaty, szczypiorek i kawałki papryki. 







A teraz informacja o konkursie, który organizuje firma Graal. Znajdziecie go na ich stronie na fb. Wklejam dla was informację.

Ryby – pozycja obowiązkowa w zdrowej diecie!
– Zainspiruj się wiosną z Graal®!

Razem z wiosną pojawiają się plany – zmiana nawyków żywieniowych na lepsze i zwiększenie aktywności fizycznej, które sprawią, że będziemy pełni sił i pozytywnej energii. Nie bez wpływu jest chęć poprawienia swojej kondycji i sylwetki, wszak nadchodzą ciepłe dni, kiedy chowamy zimową odzież w głąb szafy oraz odsłaniamy ciało. Należy jednak podchodzić do planów, zwłaszcza tych dietetycznych, z umiarem. W codziennym menu nie może zabraknąć zdrowych tłuszczów oraz białka – ich idealnym źródłem są łatwo dostępne i pyszne ryby Graal®.

Ryby to jeden z kluczowych elementów zdrowej diety. Wpływają pozytywnie na cały organizm człowieka, ponieważ w składzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i wiele ważnych pierwiastków. Jest to także dobra alternatywa dla białego i czerwonego mięsa, równie smaczna i łatwa w przygotowaniu. Graal® podpowiada, jakie ryby najlepiej wybrać i dlaczego warto je jeść.

Zainspiruj się wiosną z Graal® i wygraj rower – KONKURS
Chcąc zainspirować Polki i Polaków do zdrowego stylu życia i włączenia produktów rybnych do codziennej diety, Graal postanowił przeprowadzić konkurs „Zainspiruj się wiosną
z Graal®”. Co tydzień, przez 9 odsłon konkursu, można wygrać rower i karty upominkowe na sportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon. Aby wziąć w nim udział, należy kupić produkt objęty promocją (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tuńczyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachować paragon i dokończyć zdanie konkursowe: „Graal wiosną inspiruje mnie do…”. Zgłosić się do konkursu można zarówno za pośrednictwem formularza konkursowego: graal.pl/konkurs jak i wysyłając sms* w następujący sposób: „graal.numerparagonu.odpowiedź” pod numer 4321. Szczegółowe informacje oraz regulamin dostępne są na stronie internetowej: graal.pl/konkurs. Konkurs rozpoczyna się już 1 marca i będzie trwał do 30 kwietnia 2016 roku.

*koszt sms wg taryfy operatora.

27 komentarzy:

  1. Jeszcze nie próbowałyśmy jajek z tuńczykiem :P Ale z chęcią spróbujemy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z jogurtem zamiast majonezu to fajna opcja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z tuńczykiem uwielbiam jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne te jajeczka, muszą smakowac świetnie

    OdpowiedzUsuń
  5. Też uwielbiam faszerowane jajka. Często wymyślam różne wariacje w zależności od składników i nastroju

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie co roku są właśnie jajka faszerowane tuńczykiem i pasta jajeczną :) Bardzo smaczne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Tez bardzo lubię faszerowane jaja. Ten sposób na ich podanie bardzo mi się podoba. No i farsz musi być pycha. Dzięki za inspiracje. Caluski kochana:):):)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszystkie propozycje inspiracji jajecznych z chęcią zbieram przed Wielkanocą. Jak najbardziej lubię takie pasty rybne :) W dodatku super wyglądają jako dekoracja stołu. Świetna wariacja na temat faszerowanych jajek. Pozdrowionka serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Często takie robię bo lubię i jajka i tuńczyka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Przygotowałaś wspaniały przysmak :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Z tuńczykiem nie próbowałam, muszą być pyszne! Uwielbiam tuńczyka :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez jajek faszerowanych :) Ale te musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Widzę, że u Ciebie już wielkanocne klimaty ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. jajka uwielbiam i jem codzienne natomiast tunczyka kocham jeszcze bardziej! super propozycja ♥

    OdpowiedzUsuń
  15. Lubię takie połączenie jajek i tuńczyka. Bardzo smakowicie wyglądają Twoje jajka. Wystarczy kilka składników i proszę, jakie smaczne śniadanie. A jakie zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam jajka faszerowane, z tuńczykiem muszą być pyszne :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  17. Z tuńczykiem bardzo lubię!

    OdpowiedzUsuń
  18. Bardzo lubię jajeczka z tuńczykiem, też dodaję do nich korniszonki i troszkę keczupu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pyszny pomysł na święta :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Taż lubię jajka faszerowane!

    OdpowiedzUsuń
  21. smacznie nadziane jajka :) idealne na zbliżające się święta :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Mi zawsze jajka faszerowane kojarzyły się z jakąś imprezą bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi