Follow by Email

niedziela, 3 grudnia 2017

Pasta z fasoli z żurawiną


Mam dla was dzisiaj jeszcze jeden przepis, a co, zaszaleje odrobinę. To propozycja, którą zrobicie dosłownie w kilka chwil, nie musicie długo stać przy garnkach, jak przyjdzie ochota na takie pyszności to w zasadzie od razu je możecie jeść. My bardzo lubimy różnego rodzaju smarowidła na kanapki i dość często je robię. A dzisiaj zrobiłam pastę fasolową z żurawiną. Mniam jaka ona wyszła pyszna w smaku, nie sądziłam, że będzie aż taka dobra, no dobra hihi wiedziałam, że będzie pyszna i już. Dodatek żurawiny do takich dań uwielbiam, żurawinę dodaje także do mięs czy chleba. 
To jak robicie pastę na kolację ? jeszcze zdążycie !!!


Składniki:

- puszka białej fasoli
- puszka czerwonej fasoli
- pomidory suszone w zalewie - 6-8 sztuk
- łyżka oleju Wielkopolskiego
- sól, pieprz
- szczypta chili
- garść suszonej żurawiny


Do miski wkładamy odsączoną i przepłukaną pod wodą fasolę. Dodajemy pomidory suszone, olej, przyprawy i połowę żurawiny. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody (gdyby masa była zbyt sucha).
Pozostałą część żurawiny drobno kroimy i dodajemy do masy, mieszamy.

Podajemy z bagietką, chlebem lub grzankami.
Smacznego.

#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
www.olejkonwenanse.pl




21 komentarzy:

  1. Smakowite połączenie, uwielbiam strączkowe pasty ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pasta.
    Ostatnimi czasy polubiłam wszystko, co z fasoli.
    Chętnie bym się skusiła na tę pastę.
    Pozdrowionka niedzielne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O! Z żurawiną jeszcze pasty nie robiłyśmy :D

    OdpowiedzUsuń
  4. z tą żurawinką musi być genialna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Marzenko bardzo lubię takie pasty 😊❤

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne połączenie składników, na chlebek w sam raz!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Marzenko, tak się składa, że mam wszystkie potrzebne składniki. No, proszę łatwy przepis, nic tylko zabrać się do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jadłam coś podobnego z cieciorką :) super pasta :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takiej pasty jeszcze nie jadłam, ale pomysł bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Super pasta. Przekonuję się coraz bardziej do smarowideł z fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Rarytas, choć ja za fasolą nie przepadam. Jednak tak sobie myślę, ze w przypadku pasty, można nieźle zaszaleć z przyprawami :) więc jak najbardziej jestem na tak, jeśli chodzi o wypróbowanie Twojej pasty! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. ciekawe połączenie, żurawina i fasola ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. szybka w przygotowaniu, mało skomplikowana czyli warta spróbowania :)
    ostatnio w piątek była u mnie pasta jajeczna :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ciekawy pomysł na pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Marzenko ogromnie mi sie podoba ta pasta i chętnie wypróbuje:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Fajna pasta, robiłam podobną, ale bez żurawiny, muszę spróbować Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja robię z czerwonej fasoli z czosnkiem,Chetnie Twojej spróbuje.Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  18. Jakie proste, a jakie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi