Pasta z łososiem na kanapki



Dzień dobry. Za oknem szaro, buro i ponuro i deszczowo. W taki dzień humor może nam polepszyć tylko pyszne śniadanie i kubek aromatycznej kawy. Bardzo lubię robić różne pasty na kanapki. Cały czas szukam inspiracji i wymyślam nowe smaki. Na pomysł zrobienia tej pasty wpadłam robiąc zakupy. Zobaczyłam taką gotową pastę i postanowiłam zrobić podobną, ale domową.
Pasta jest pyszna, bardzo nam zasmakowała. Do pasty dodałam łososia od Graal i podałam ją z pysznymi waflami od Good Food. Taką pastę możemy zrobić na śniadanie, kolację lub przekąskę. Dobrym pomysłem okazało się dodanie do pasty ogórków konserwowych, nadają paście charakteru. 

Zapraszam na kanapeczkę :-)


Składniki:

- opakowanie serka śmietankowego (125 g) - u mnie Philadelphia
- 3 małe ogórki konserwowe
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- szczypta soli i pieprz

Przygotowanie:

Do miseczki przekładamy serek śmietankowy, dodajemy łososia z sosem koperkowym i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekany koperek i drobno pokrojone ogórki konserwowe. Mieszamy. Podajemy z chlebem lub tak jak ja z waflami kukurydzianymi i ryżowymi. Przechowujemy pastę w lodówce.
















Komentarze

  1. Mniam..ale smakowicie wygląda, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasta super! A te wafle to ulubione mojej Trzylatki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pasta bardzo smakowita, w sam raz np. na piątek:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przyjmujemy zaproszenie i częstujemy się Twoją pastą.Mamy nadzieję,że zrobiłaś troszkę więcej:)
    Masz rację - dodanie ogórka dodaje fajnego kontrastu.
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne zapraszam serdecznie. Pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  5. Kocham wszystkie pasty. Ja właśnie gotuję soczewicę na moją ulubioną, ale o Twojej będę pamiętała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm super pasta - idealna na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. często robi takie pasty bo są świetne! ! Wygląda pięknie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Chętnie zjadłabym taką pastę. A z serkiem Philadelphia to dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Łosoś zawsze i wszędzie. A w takiej paście to już w ogóle :0

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam kanapki z wszelkimi pastami . Pychotka.

    OdpowiedzUsuń
  11. Łososia uwielbiam :) pasta musi być bardzo pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Martuś jest rewelacyjna. O wiele lepsza niż gotowe pasty ze sklepu :-)

      Usuń
  12. Dość mam ostatnio ryb wszelakich :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Chcesz, by Twojego bloga odwiedzało więcej osób? Dołącz do nas!
    http://katalogsmakow.pl/
    Rejestracja znajduje się w prawym, górnym rogu. Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pasty rybne robię bardzo często, jednak zazwyczaj z makreli lub tuńczyka. Twój pomysł bardzo mi się spodobał, będę musiała go wykorzystać w najbliższym czasie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pasta musi być bardzo aromatyczna, a te wafle uwielbiamy po prostu :) Kukurydziane są genialne :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Chętnie przygotuję pastę z ogórkiem, to mi się wydaje ciekawy pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. No taka pasta to rozkosz dla podniebienua ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Pyszna pasta i do tego takie smaczne i mega cienkie wafelki, super:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Danusiu bardzo nam smakują :-) wafle są świetne :-) a pasta aromatyczna :-)

      Usuń
  19. łosoś...to coś dla mnie...bardzo fajniutki przepis...dziękuję i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  20. Uwielbiam i łososia i takie pasty! :)

    OdpowiedzUsuń
  21. To takie rillettes, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  22. nie miałam okazji jeść takiej pasty, ale wygląda baaardzo zachęcająco! :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Z łososiem jak dla mnie bomba :))

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam takie pasty kanapkowe :) a do nich świeże pieczywo!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.