Brownie z czerwonej fasoli


Witajcie kochani. Mam dla was dzisiaj przepis na wspaniałe w smaku ciasto, mocno czekoladowe z pewnym tajemnym składnikiem. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam, aby go upiec. Tak mnie naszło wczoraj i jak spróbowałam kawałek to przepadłam, dosłownie i w przenośni. To najlepsze brownie jakie jadłam do tej pory, po prostu nie można mu się oprzeć. Ciasto nie ma w sobie mąki a fasolę czerwoną. I powiem wam, nikt nie zgadł z czego jest zrobione, a jak się dowiedzieli to robili wielkie oczy ze zdziwienia. Ciasto jest absolutnie genialne i już. Planuje już upiec kolejne. Przepis zaczerpnęłam z bloga Kasi - Gotuje bo lubię
Biegnijcie zatem po składniki i dajcie znać jak wam smakowało. 


Składniki:

- 2 puszki czerwonej fasoli
- szklanka cukru trzcinowego
- 4 jajka
- 3 łyżeczki cukru z wanilią
- szczypta soli
- 2 banany
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 4 łyżki prawdziwego kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Do misy malaksera lub blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy około 5 minut. Ważne, aby wszystkie składniki dokładnie się zmiksowały i wymieszały. Można także zmiksować wszystko blenderem ręcznym, ale zróbcie to bardzo dokładnie i miksujcie dłużej.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, grzanie góra-dół. Blaszkę 21x32 wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy ciasto 60 minut, następnie wyciągamy i zostawiamy, aby przestygło. Ale powiem wam, tak po cichu, że takie ciepłe jest przepyszne. Na drugi dzień smakuje wspaniale, jest mokre i puszyste, nie jest suche. Koniecznie je zróbcie.




Komentarze

  1. Bardzo lubię, a dawno już nie jadłam :) Pyszności Marzenko, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam podobne z ugotowanej czerwonej fasoli. Z puszki to dobry pomysł. Banany dodają pysznego smaku ❤

    OdpowiedzUsuń
  3. Pieknie wygląda musi byc smaczne, Kasia ma wspaniałe wypieki

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyszła perfekcyjna kostka, ciasto doskonałe do czarnej kawy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z fasoli nie jadłem ale wygląda smacznie ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj nie przepadam za brownie, ale jak byś mnie poczęstowała takim to bym skosztowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jedno z moich ulubionych ciast :) Twoje prezentuje się bardzo smakowicie i chętnie bym zjadła taki kwadraciki :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda super, muszę i ja w końcu spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. słyszałam o tym cieście ale nie odważyłam się go zrobić! wygląda że chyba zupełnie niepotrzebnie skoro zachwalasz:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana nie czekaj. Piecz. Jest po prostu pyyyszne 😃

      Usuń
  10. moja rodzina nie może sie przekonać do brownie- mówią ze zakalca jeść nie będą i juz:(

    OdpowiedzUsuń
  11. Już od jakiegoś czasu chodzi za mną takie właśnie brownie z czerwonej fasoli :-) Marzenko zmobilizowałaś mnie aby w końcu się za nie zabrać :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Słyszałam, ale nie jadłam :P

    OdpowiedzUsuń
  13. Pyszne, choć my osobiście najbardziej lubimy dodawać białą fasolę :)

    OdpowiedzUsuń
  14. No nie powiem, wygląda to niezwykle fajnie i jestem pewna, że także super smakuję!

    OdpowiedzUsuń
  15. Przyznam szczerze, że uwielbiam brownie.
    Mogłabym z wielką chęcią przetestować.
    Naprawdę świetna sprawa.
    Pozdrowionka poniedziałkowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Musze kiedyś wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo fajne ciasto. Chętnie kiedyś wypróbuję przepis

    OdpowiedzUsuń
  18. Już zapisałam przepis, bo brzmi meeega smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Chyba się skuszę i też je zrobię. Czy można zamiast fasoli z puszki dac ugotowaną fasolę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak oczywiście. Polecam bo ciasto jest naprawdę pyszne 😍

      Usuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.