Drożdżowe ślimaczki z kremem cynamonowym
NAJLEPSZE DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z NADZIENIEM !!!
Dobry wieczór moje kochane słoneczka. Zapraszam was na drożdżowe ślimaczki z pysznym kremem Nutlove od Allnutrition. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam drożdżowe i mogłabym je robić niemal codziennie. A ten krem jest po prostu obłędny w smaku, koniecznie go spróbujcie i włóżcie do koszyka przy zakupach. Bułeczki są bardzo proste do przygotowania a ich smak - obłędny.
Pozdrawiam was cieplutko i życzę cudownego wieczorku.
Z moim kodem MANIUSIA10 macie -10% zniżki na wszystkie produkty Allnutrition w sklepie SFD. Zachęcam was bo mają dużo świetnych produktów.
Polecam wam także inne przepisy na drożdżowe
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI Z KREMEM CYNAMONOWYM
Składniki:
- 600 g mąki pszennej
- 80 g masła- 300 ml mleka
- 1 jajko
- 30 g świeżych drożdży
- szczypta soli
dodatkowo
- 300 g kremu cynamonowego z ciasteczkami Nutlove
- rozbełtane białko do posmarowania
Przygotowanie:
Do miski wlewamy ciepłe mleko (max 37 stopni) i dodajemy pokruszone drożdże, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Następnie dodajemy roztopione i lekko ciepłe masło. Mieszamy i dodajemy jajko i mąkę, oraz szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto przez chwilę i odstawiamy przykryte ściereczką na 1,5 godziny.
Następnie ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na dwa owalne placki. Smarujemy kremem po całej powierzchni. Zwijamy jak roladę i kroimy na kawałki.
Bułeczki układamy na blaszkach (dwóch) wyłożonych papierem do pieczenia - nadzieniem na blaszkę i lekko spłaszczamy. Zostawiamy jeszcze na pół godziny, aby podrosły i smarujemy rozbełtanym białkiem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku, góra-dół przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe bułeczki studzimy na kratce.
Wpis powstał we współpracy z SFD.
Ostatnio jadłam podobne ślimaczki. Niebo w gębie.
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńIdealne Marzenko :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je i często robię :) Świetnie smakują ze szklanką mleka :)
OdpowiedzUsuń