Drożdżowe ślimaczki z kremem cynamonowym


 

NAJLEPSZE DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z NADZIENIEM !!!


Dobry wieczór moje kochane słoneczka. Zapraszam was na drożdżowe ślimaczki z pysznym kremem Nutlove od Allnutrition. Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam drożdżowe i mogłabym je robić niemal codziennie. A ten krem jest po prostu obłędny w smaku, koniecznie go spróbujcie i włóżcie do koszyka przy zakupach.  Bułeczki są bardzo proste do przygotowania a ich smak - obłędny. 
Pozdrawiam was cieplutko i życzę cudownego wieczorku. 

Z moim kodem MANIUSIA10 macie -10% zniżki na wszystkie produkty Allnutrition w sklepie SFD. Zachęcam was bo mają dużo świetnych produktów. 



Składniki:

- 600 g mąki pszennej
- 80 g masła

- 300 ml mleka
- 1 jajko
- 30 g świeżych drożdży
- szczypta soli

dodatkowo
- 300 g kremu cynamonowego z ciasteczkami Nutlove
- rozbełtane białko do posmarowania

Przygotowanie:

Do miski wlewamy ciepłe mleko (max 37 stopni) i dodajemy pokruszone drożdże, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Następnie dodajemy roztopione i lekko ciepłe masło. Mieszamy i dodajemy jajko i mąkę, oraz szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto przez chwilę i odstawiamy przykryte ściereczką na 1,5 godziny. 

Następnie ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na dwa owalne placki. Smarujemy kremem po całej powierzchni. Zwijamy jak roladę i kroimy na kawałki. 

Bułeczki układamy na blaszkach (dwóch) wyłożonych papierem do pieczenia - nadzieniem na blaszkę i lekko spłaszczamy. Zostawiamy jeszcze na pół godziny, aby podrosły i smarujemy rozbełtanym białkiem. 

Pieczemy w nagrzanym piekarniku, góra-dół przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe bułeczki studzimy na kratce. 







Wpis powstał we współpracy z SFD.

Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.