Follow by Email

środa, 8 października 2014

Pasta ze śledzia w pomidorach



Lubię czasami zjeść rybę. Moje chłopaki ją uwielbiają, ja nie każdą. Ale staram się robić ją jak najczęściej, wiem że za mało jej jemy. I zawsze obiecuję poprawę. Tym razem postawiłam na pastę, do chleba rewelacja. Wykorzystałam filety ze śledzia w sosie pomidorowym od firmy Graal. Mają bardzo bogatą ofertę rybną.
Powiem Wam, że pasta wyszła pyszna, nawet mi bardzo smakowała, a moje chłopaki to się o nią bili.

Zapraszam :-)

Składniki:

- 4 jajka
- filet ze śledzia w sosie pomidorowym Graal
- sól himalajska
- pieprz
- pół pęczka szczypiorku

Wykonanie:

Jajka ugotować na pół-twardo. Przestudzić i pokroić w kostkę. W misce wymieszać śledzia razem z sosem pomidorowym, dodać jajka, posiekany szczypiorek, sól i pieprz, wymieszać widelcem. Podawać na kanapki jako pastę.

Smacznego :-)




26 komentarzy:

  1. Moi rodzice byli by nią zachwyceni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis.... dla mnie to nowość ,śledziki uwielbiam a z jajeczkiem to niebo dla podniebienia .Już czuje smak takiej pasty z świeżym pieczywem ,ech bez wątpienia smakuje wybornie .Tylko pierwszy raz słyszę o soli himalajskiej ....gdzie można taką dostać ?
    Pozdrawiam )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ewo ja kupiłam w internecie, ale widziałam też w marketach :-) ma taki różowawy kolor :-) polecam. A pasta wyszła pyszna :-)

      Usuń
  3. Wszelkim śledziom mówię stanowcze tak:) Pod każdą postacią. Taka pasta to świetna sprawa na co dzień i od święta.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A wiesz, ja tak za rybą średnio ale moje chłopaki bardzo ją lubią, ale ta pasta mi smakowała :-)

      Usuń
  4. Taka posta i zdrowa i smaczna. I jak prosto ją zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam!!! Ja robię ją nieco inaczej, bo zamiast szczypiorku daję czasami por ;-) Ale tak czy inaczej jest to genialny sposób na przemycenie ryby :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z porem spróbuje, bo go lubię w daniach :-) pyszny sposób :-)

      Usuń
  6. A wiesz, że nigdy nie przerabiam ryb z puszki, koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No powiem szczerze, ze to był mój pierwszy raz, do tej pory po prostu ryba była zjadana :-) ale pysznie wyszło, polecam :-)

      Usuń
  7. Ja uwielbiam ryby chyba w każdej postaci, szkoda, ze są dosyć drogie, ale staram się raz w tygodniu jeść:) Ta pasta strasznie mnie kusi:)

    lekcjewkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Natalio polecam, wyszła pyszna :-) ja też staram się jeść jak najczęściej, ale muszę naprawdę jeść częściej a nie raz w miesiącu :-)

      Usuń
  8. Odpowiedzi
    1. Olu częstuj się :-) smacznego :-) podrzucam jeszcze świeżo upieczony chlebek :-)

      Usuń
  9. Uwielbiam takie pasty na kanapki, palce lizac

    OdpowiedzUsuń
  10. Marzenko,jak możesz nie lubić rybek:)pasta,która zrobiłaś jest super,zapewniam:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aguś no czasami jem, mam swoje ulubione. Niektórych nie tknę. Ale pasta mi smakowała. Dziękuje i pozdrawiam :-)

      Usuń
  11. Akurat ze śledzia pasty to jadam rzadko, ale hmm, w sumie nie wiem czemu, bo rybka zdrowa i pożywna. Częściej u mnie w domu jada się pasty z makreli wędzonej. Ale Ty mnie chyba przekonasz do śledziowych past, bo prezentują się świetnie, a w smaku pewnie są jeszcze lepsze :) Pozdrowieńka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Madziu jak mi smakowała to jestem pewna, że tobie bedzie tym bardziej. Naprawdę spróbuj, rewelacja :-)

      Usuń
  12. Kocham śledzie, więc nie przetestowanie tego przepisu to grzech! U mnie dziś tuńczyk, więc zapraszam.
    www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witajcie :-) pastę polecam bo jest pyszna :-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń

  13. Marzenko !
    Sól himalajską kupiłam, a pasta ze śledzia z jajeczkiem - no już czuję ten smak i jestem pewna, że moi domownicy byliby nią zachwyceni - postaram się ją zrobić - dziękuję za pyszny przepis - pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę bardzo kochana, życzę smacznego :-) cieszę się, że masz różową sól, pozdrowionka :-)

      Usuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi