Follow by Email

czwartek, 12 listopada 2015

Jajka faszerowane łososiem



Bardzo lubię jak wszyscy wspólnie mamy dzień wolny. Przygotowuje wówczas niespiesznie pyszne śniadanie i możemy usiąść o poranku razem przy stole. Takie chwile są dla mnie bardzo cenne i trzeba je celebrować. W dzisiejszych czasach, gdzie wszyscy biegną, spieszą się i mijają nawet godzina spędzona wspólnie bardzo cieszy.
I właśnie wczoraj zrobiłam takie pyszne śniadanie i zjedliśmy je wszyscy razem, popijając kawkę i herbatę. Jajka faszerowane bardzo lubimy, sprawdzą się zawsze. 

Zapraszam :-)


Składniki:

- 6 jajek
- łyżka majonezu
- sól himalajska
- świeżo zmielony pieprz
- szczypiorek

Wykonanie:

Jajka gotujemy, przelewamy je zimną wodą i obieramy. Kroimy je na pół i wydrążamy delikatnie łyżeczką żółtko. Tak robimy ze wszystkimi jajkami. Żółtka przekładamy do miski i dodajemy łososia razem z sosem, majonez i rozdrabniamy wszystko widelcem na pastę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy pastą białka i układamy na talerzu, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. 







32 komentarze:

  1. Lubię takie jajka faszerowane na wszelkie sposoby

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak podawane jajka nazywa się jajkami NADZIEWANYMI. Jajka FASZEROWANE spotykamy w momencie kiedy są one w skorupkach

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie to nie jest ważne jak się nazywają - nadziewane czy faszerowane. Ja nazywam takie jajka faszerowanymi :-)

      Usuń
  3. Smakowicie wyglądają. Urocze talerzyki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne śniadanie! U mnie takie jajka od "wielkiego święta" albo jak mają przyjść goście :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana takie śniadanko wspólne to jak święto :-) jak pracujemy to ciężko nam się zgrać czasowo przy wspólnym stole :-)

      Usuń
  5. Pyszne jajeczka :) też lubię takie wspólne śniadanka i obiadki :) w tygodniu jest to nie możliwe bo każdy wraca o innej porze :(

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam jajka faszerowane :) te muszą byc pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam takie na Wielkanoc! Uwielbiam. :-) Pysznie wyglądają. :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają fantastycznie :) Zwłaszcza, że farsz/nadzienie idealnie nada się jako pasta do kanapek.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, zawsze jak mi zostaje nadzienie to wyjadamy na kanapki :-)

      Usuń
  9. Ależ urocze te spodeczki do jajek :) a same jajka pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale wypasione śniadanko Marzenko :)
    Pysznie. Zrobię sobie takie śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super przystawka nie tylko na święta! Z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie proste a jednocześnie pyszne. Super przystawka.

    OdpowiedzUsuń
  13. takiej wersji jeszcze nie jadlam, ale wygladaja na smakowite mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  14. mniam :) jajka i łosoś to zawsze świetne połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Zmyślnie, kolorowo i apetycznie :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  16. uwielbiam jaja są pyszne;)
    Nominowałam cię do zabawy! Liebster Blog Award więcej informacji u mnie na blogu! Zapraszam http://liveinharmonywithyourbody.blogspot.com/2015/11/nominacja-bloga-po-raz-kolejny.html

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi