Makaron i bób czyli sałatka



No i jest mój ukochany bób, bardzo go lubię i mogłabym go jeść i jeść. A wiecie co jest najdziwniejsze, że moje chłopaki go nie lubią, ale dla mnie tym lepiej, że mam go tylko dla siebie i z nikim nie muszę się dzielić. No może nie do końca, bo w pracy to już musiałam się podzielić. Sałatka smakuje pysznie, moja ulubiona propozycja z bobem.

Zniżka na zakupy



Mam dla Was dzisiaj niespodziankę, jeżeli macie ochotę na zakupy na stronie http://www.podstawki.pl/ to dokonując zakupów wpiszcie specjalny kod o treści - maniusia - a dostaniecie zniżkę 20% na całe zakupy.

Bułeczki na śniadanie



Pyszne, śniadaniowe bułeczki. Kolejny wspaniały wypiek, który dorzucam do mojej domowej piekarenki. Przepis znalazłam u Pana Adama, który ma wiele fantastycznych wypieków na blogu i ja z pewnością kilka z nich wypróbuję. Bułeczki świetnie smakują świeżo upieczone, podane z masłem i pomidorem, lub domowym dżemem. Na drugi dzień także są super. Koniecznie spróbujcie je upiec. 

Warsztaty - kuchnia włoska z Tomkiem Woźniakiem i Olitalią


Jakiś czas temu wzięłam udział w bardzo ciekawym konkursie na dania kuchni włoskiej, I udało mi się wygrać super nagrodę - warsztaty kulinarne. Bardzo się ucieszyłam, bo lubię uczestniczyć w takich wydarzeniach, są ciekawym doświadczeniem. Sponsorem i organizatorem była Olitalia, bardzo dziękuje za możliwość uczestniczenia w tych wspaniałych warsztatach już na samym początku. 

Deser w czekoladzie ukryty



Dzisiaj zapraszam Was na bajeczny w smaku i pięknie wyglądający deser. Jakiś czas temu dostałam te czekoladowe foremki od Słodki Świat. Postanowiłam z nich przygotować pyszny deser dla mojej rodzinki. Tak przygotowane słodkości są świetnym pomysłem na ciekawą niespodziankę, prezent dla bliskiej osoby. W zasadzie można je nadziać wszystkim, owocami, galaretką, kremem. Co kto lubi i co mu podsunie wyobraźnia. 

Pizza pieczona na kamieniu


Jakiś czas temu udało mi się nawiązać bardzo interesującą współpracę z Podstawki.pl. Zamówiłam sobie kamień do pieczenia pizzy i inne fajne produkty. Bardzo byłam ciekawa jak będzie smakowała pizza wypieczona na takim kamieniu i czy będzie inna w smaku, od tej co piekę na blaszce. I powiem Wam, że różnica jest wielka. Pizza pieczona na kamieniu wychodzi jak z najlepszej prawdziwej pizzerii. Cienkie i chrupkie po bokach ciasto, pizza bardzo szybko się piecze i jest lekko strawna.

Miód z orzechami



Bardzo lubię miód, zawsze go znajdziecie w mojej szafie kuchennej. Słodzę nim wodę, lemoniadę, koktajle, herbatę, dodaje do ciast, ciasteczek lub mięs, do sosów sałatkowych. Uwielbiam świeżo upieczony chleb posmarowany masłem i miodem. Ale najbardziej lubię twarożek polany miodem z orzechami, lub żółty ser. A ser pleśniowy z miodem i orzechami to już istna poezja smaku.