Jajka z boczkiem i pieczarkami na fasolce




Taki pyszny pomysł na obiad !!!  to jest sztos nad sztosy. Serio mówię wam. Kocham takie połączenie i mogę go jeść codziennie teraz no może na zmianę z kalafiorem. 

Składniki:

- 1 kg fasolki szparagowej
- masło
- bułka tarta 
- domowa jarzynka lub sól
- sok z cytryny
- 6 jajek
- 100 g boczku wędzonego
- 4 pieczarki 
- cebula
- oliwa 
- pieprz i sól

Przygotowanie:

Fasolkę gotuje na parze. Jest zdecydowanie lepsza niż taka gotowana z wody. Na patelni rozpuszczam masło, dodaje jarzynkę lub sól i bułkę tartą. Podsmażam chwilkę i dodaje fasolkę, mieszam i skrapiam odrobiną soku z cytryny. 

Na drugiej patelni podsmażam boczek, pieczarki i cebulę. Wbijam jajka. Duszę pod przykryciem - staram się aby żółtka pozostały lekko płynne.

Na talerze przekładam fasolkę i układam jajka. Mniam jakie to jest pyszne. Serio musicie tego spróbować, zakochacie się jak ja.

Smacznego i miłego dnia. 




Komentarze