Jajka z boczkiem i pieczarkami na fasolce
Taki pyszny pomysł na obiad !!! to jest sztos nad sztosy. Serio mówię wam. Kocham takie połączenie i mogę go jeść codziennie teraz no może na zmianę z kalafiorem.
Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- masło
- bułka tarta
- domowa jarzynka lub sól
- sok z cytryny
- 6 jajek
- 100 g boczku wędzonego
- 4 pieczarki
- cebula
- oliwa
- pieprz i sól
Przygotowanie:
Fasolkę gotuje na parze. Jest zdecydowanie lepsza niż taka gotowana z wody. Na patelni rozpuszczam masło, dodaje jarzynkę lub sól i bułkę tartą. Podsmażam chwilkę i dodaje fasolkę, mieszam i skrapiam odrobiną soku z cytryny.
Na drugiej patelni podsmażam boczek, pieczarki i cebulę. Wbijam jajka. Duszę pod przykryciem - staram się aby żółtka pozostały lekko płynne.
Na talerze przekładam fasolkę i układam jajka. Mniam jakie to jest pyszne. Serio musicie tego spróbować, zakochacie się jak ja.
Smacznego i miłego dnia.
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.