Rogaliki z kajmakiem, orzechami i ananasem




Tak mi zasmakowały te rogaliki, że zrobiłam je znowu, tylko tym razem z zupełnie innym nadzieniem. Miałam w lodówce kajmak i dodałam produkty, jakie otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Owocowy Raj. Dodatek orzechów nerkowca i kandyzowanego ananasa sprawdził się świetnie. Polecam Wam produkty z Owocowego Raju, znajdziecie tam mnóstwo pyszności.

Zapraszam do wypróbowania :-)

Składniki:

- 3 szklanki mąki
- 250 g margaryny
- 1 szklanka gęstej śmietany 18%
- 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kajmak 
- garść orzechów nerkowca Owocowy Raj
- ananasy kandyzowane Owocowy Raj
- cukier puder do posypania

Wykonanie:

Wszystkie składniki (oprócz kajmaku, orzechów, ananasów i cukru pudru) wkładamy do miski i wyrabiamy, aż składniki się połączą. Ciasto schować na 1 godzinę do lodówki. Kajmak wymieszać z posiekanymi drobno orzechami nerkowca, ananasy pokroić na małe plasterki. Na stolnicy podsypanej mąkę wyłożyć ciasto, podzielić na cztery części, rozwałkować na owalny placek i podzielić na 8-12 części, na każdy kawałek nałożyć porcję kajmaku z orzechami i ułożyć po platerku ananasa, zawinąć. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu przełożyć na kratkę do wystudzenia, przełożyc na talerz i posypać cukrem pudrem.

Smacznego :-)





Komentarze

  1. bardzo fajne nadzienie do środka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakby mało było tych wczorajszych,to musiałaś dołożyć jeszcze przepyszne nadzienie:)kusicielka:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam Aguś. U mnie wszyscy uwielbiają rogaliki więc robię :-) a te wyszły wyjątkowo pyszne :-)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Agnieszko częstuj się, proszę :-) życzę smacznego :-)

      Usuń
  4. Fantastyczne rogaliki z super nadzieniem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne!!!! Muszę wypróbować to nadzienie, bo robale z tego przepisu są wspaniałe!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Aguś, nadzienie z kajmaku sprawdziło się rewelacyjnie :-)

      Usuń
  6. Odpowiedzi
    1. Dziękuje :-) polecam są pyszne, rewelacyjne ciasto na rogaliki :-)

      Usuń
  7. Jak ja kocham rogaliki mm;d opstatnio mama robiła z powidłami własnej roboty - jeśc, jeśc i jesć:D Pokaze jej Twój przepis;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Sandro, przepis polecam, rogaliki z niego robione wychodzą pyszne :-) pozdrawiam i dziękuje :-)

      Usuń
  8. Ten pomysł jest genialny! Palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje Paulinko, spróbuj takiego nadzienia, pychotka :-)

      Usuń
  9. z karmelem?!
    Chceeeeeee <3 <3 <3
    a jak pięknie zawinięte!

    OdpowiedzUsuń
  10. świetny przepis na pewno skorzystam :-) rogaliki wyglądają smakowicie :-)
    w wolnej chwili zapraszam do siebie http://jeanettegloves.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj :-) dziękuje za odwiedzinki, rogaliki polecam bo są pyszne :-) i biegnę odwiedzić ciebie :-)

      Usuń
  11. Kochana nie próżnujesz i dziś rogalikami kusisz. U mnie na lenia...szarlotka sypana, ale za to bez cukru :) Buzille

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Elu mnie jak zawsze nosi, latałam z psem po parku z piłką, zbierałam kasztany i działałam w kuchni :-) a twoja szarlotka pyszna, czestowałam się :-)

      Usuń
  12. Nie miałam okazji spróbować takiego nadzienia, ale nie trzeba być znawcą, żeby od razu stwierdzić, że musi być pyszneeeee!!!:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj to prawda. Kajmak jest pyszny :-) rogaliki polecam bo są pyszne :-):-):-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  13. Takie nadzienie to same pyszności! Szaleństwo :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  14. Super połączenie. Nigdy takiego nie próbowałam. Zapewne smaki świetnie się zasymilowały i przeniknęły :) Ananasy zaskakują w rogalikach, bo nawet się nie natkęłam w życiu na takie, a już sporo takich jadałam. No nie takich, bo te wyszły przecudownie i na pewno są smakowym majstersztykiem! Pozdrowieńka serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Madziu a tak sobie pomyslałam, żeby toszku pokombinować i znalazłam w szafie ananasy :-) i dalej już poszło. A przepis na rogaliki polecam jest rewelacyjny :-) pozdrowionka wieczorne :-)

      Usuń
  15. Ale pyszne nadzienie. Zjadłabym takiego rogalika :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marto pyszne, polecam spróbuj :-) rogaliki mają zupełnie inny smak niż z marmoladą :-) pozdrawiam serdecznie :-)

      Usuń
  16. Super pomysł na nadzienie :) Od razu zapisuję, mam nadzieję, że zdążę wypróbować w najbliższym czasie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj :-) dziękuje i polecam, są pyszne :-) pozdrawiam :-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.