Kotlety drobiowe w panierce z bułki tartej i sera


PYSZNE KOTLETY W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ I SERA !!!

Witam was i od razu zapraszam na fajny i pyszny obiad dla całej rodzinki lub danie na imprezkę. Zrobiłam takie zwykłe/niezwykłe kotlety z kurczaka a do panierki oprócz bułki tartej dodałam ser grana padano. Mówię wam jakie to wyszło pyszne, koniecznie spróbujcie takiej wersji kotletów. 
Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia. 



Składniki:

- 2 filety z kurczaka
- przyprawa do mięsa
- jajko roztrzepane z odrobiną mleka
- bułka tarta i ser tarty grana padano (proporcje 1:1)
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Filety z kurczaka kroje na plastry. Przyprawiam przyprawą do mięsa. 

Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą i ser grana padano, do drugiej jajka z mlekiem. 

Mięso panieruję - najpierw w jajku potem w bułce tartej z serem. Smażę na rumiano na patelni z olejem. 

Podaje z ryżem, ziemniakami, warzywami, surówkami - z czym tylko chcecie. Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia i smacznego.






Komentarze

  1. Muszę przyznać, że takiej panierki jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. jestem fanką chrupiącej panierki!

    OdpowiedzUsuń
  3. niby drobiazg, a jak podkręca smak!

    OdpowiedzUsuń
  4. też często wykorzystuję ser do panierki, ma fajny posmak a do tego jest bardziej chrupka ;) od siebie polecam też oliwę z oliwek do kotletów. biorę spray, spsikuję lekko patelnię i tak prawie beztłuszczowo smażę :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.