Zupa pieczarkowa z makaronem
Dobry wieczór. Mam dla was dzisiaj pyszną zupkę pieczarkową z makaronem, wiem, że będzie wam smakowała. My uwielbiamy zupy i gotuje je naprawdę bardzo często, zupy mogę jeść nawet na śniadanie czy kolację. Spróbujcie koniecznie. Taką zupkę możecie także przygotować na świąteczny stół.
Pozdrawiam i życzę wam spokojnego wieczorku.
ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 3 marchewki
- pietruszka, seler
- por, cebula
- 3 l bulionu lub wody
- sól, pieprz, domowa jarzynka
- 200 g makaronu
- koperek
- 100 ml śmietanki 12%
- łyżka masła
- 3 marchewki
- pietruszka, seler
- por, cebula
- 3 l bulionu lub wody
- sól, pieprz, domowa jarzynka
- 200 g makaronu
- koperek
- 100 ml śmietanki 12%
- łyżka masła
Przygotowanie:
Do garnka wkładam masło, pokrojone marchewki, seler, pietruszkę, w kostkę por i cebulę. Dodaje liść laurowy i ziarenka pieprzu, sól i jarzynkę. Podsmażam i zalewam bulionem lub wodą. Gotuje.
Podsmażam pieczarki i dodaje do zupy, wsypuje suchy makaron i gotuje.
Do śmietanki wsypuje sól i pieprz, wlewam kilka łyżek zupy, mieszam i wlewam do garnka.
Dodaje koperek i zupa jest gotowa. Pyszna i mogę jeść codziennie serio. Zresztą cała moja rodzinka kocha zupy.
Miłego dnia wam życzę i dużo uśmiechu.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Przyznam, że dawno nie jadłam takiej zupy. Pychota.
OdpowiedzUsuńCzęsto gotuję, tylko daję inny makaron, tzn kształt.
OdpowiedzUsuńDawno nie gotowałam takiej zupy. Aż naszła mnie ochota
OdpowiedzUsuń