Naleśnikowa choinka
Składniki:
- 2 jajka
- 200 g mąki pszennej lub orkiszowej
- 200 ml napoju ryżowo-kokosowego lub mleka
- 150 ml wody
- 30 g roztopionego masła
- szczypta soli
- 2 łyżki etyrtytolu lub zwykłego cukru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy w misce.
Rozgrzewamy patelnię - ja użyłam takiej małej - średnica 20 cm Smażymy naleśniki.
Podajemy je z twarożkiem zmieszanym z jogurtem i erytrytolem lub cukrem, lub domowym dżemem.
Ja ułożyłam na kształt choinki, udekorowałam truskawkami, cukrowymi ozdobami i posypałam cukrem pudrem.
Piękna prezentacja, aż szkoda byłoby ją jeść! :)
OdpowiedzUsuńMikołajkowe śniadanie. Naleśniki wyglądają pięknie i smacznie.
OdpowiedzUsuńEfektownie i apetycznie. Na pewno pokuszę się o takie wykonanie. :)
OdpowiedzUsuńPołączenie smaku i dekoracji w jednym.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że trafiłam na ten przepis, na pewno wypróbuję.
Myślę że nawet mały niejadek by się skusił na te naleśniki.
OdpowiedzUsuńAle pychota! Świetny przepis na grudniowy czas.
OdpowiedzUsuńNaleśniki z twarogiem, oj pycha ☺️ Zjadłabym z chęcią takie śniadanko.
OdpowiedzUsuń