Szybka fasolka po bretońsku



NAJSZYBSZA FASOLKA PO BRETOŃSKU 

Dzień dobry. Zapraszam cię dzisiaj na mega szybki i łatwy obiad, mam nadzieję, że spróbujesz.

Składniki:

- dwie puszki fasoli białej
- 500 g passaty pomidorowej
- 300 g pieczarek
- sól i pieprz
- 300 g kiełbasy
- 100 g boczku wędzonego 
- natka pietruszki
 
Przygotowanie:

W garnku lub na patelni podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki, odkładam je do miseczki. Następnie podsmażam pokrojoną kiełbasę i boczek.

Dodaje podsmażone wcześniej pieczarki. Dodaje odsączoną i przepłukaną na sitku fasolę. 

Wlewam passatę pomidorową, dodaje sól i pieprz oraz natkę pietruszki. Mieszam i gotuje wszystko razem na małym ogniu 15 minut. 








Komentarze

  1. Rzeczywiście szybka, robię dość podobnie, ale zamiast białej fasoli daję albo ciecierzycę, albo soczewicę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wypróbuję ten przepis 🙂 Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, ale zbyt często jej nie robię, gdyż zazwyczaj zapominam namoczyć fasolę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię fasolkę, często korzystam z tej białej konserwowej, ale nigdy nie dodawałam pieczarek.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie gotowałam tej potrawy. Smaka mi narobiłaś.

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis będę musiała go wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię tą potrawę. Na pewno wypróbuję Twój sposób.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.