Szybka fasolka po bretońsku
NAJSZYBSZA FASOLKA PO BRETOŃSKU
Dzień dobry. Zapraszam cię dzisiaj na mega szybki i łatwy obiad, mam nadzieję, że spróbujesz.
Składniki:
W garnku lub na patelni podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki, odkładam je do miseczki. Następnie podsmażam pokrojoną kiełbasę i boczek.
Dodaje podsmażone wcześniej pieczarki. Dodaje odsączoną i przepłukaną na sitku fasolę.
Wlewam passatę pomidorową, dodaje sól i pieprz oraz natkę pietruszki. Mieszam i gotuje wszystko razem na małym ogniu 15 minut.
Rzeczywiście szybka, robię dość podobnie, ale zamiast białej fasoli daję albo ciecierzycę, albo soczewicę.
OdpowiedzUsuńOj, nie jestem fanką.
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję ten przepis 🙂 Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, ale zbyt często jej nie robię, gdyż zazwyczaj zapominam namoczyć fasolę.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię fasolkę, często korzystam z tej białej konserwowej, ale nigdy nie dodawałam pieczarek.
OdpowiedzUsuńDawno nie gotowałam tej potrawy. Smaka mi narobiłaś.
OdpowiedzUsuńSuper przepis będę musiała go wypróbować.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tą potrawę. Na pewno wypróbuję Twój sposób.
OdpowiedzUsuń