Ciasteczka cynamonowe
Składniki:
- 120 g cukru pudru
- 1 jajko
- 400 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki cynamonu
- ziarenka wanilii z połowy laski
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełóż do misy i wyrób ciasto, aby składniki się dobrze połączyły. Ciasto przełóż do woreczka i schowaj na 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkuj najpierw zwykłym wałkiem na grubość około 6 cm i następnie użyj wałek ze wzorem, powoli przejedź wałkiem po cieście. Wykrawaj kształty. Jak nie masz takiego wałka ze wzorkami to po prostu rozwałkuj ciasto i wycinaj kształty foremkami.
Ciasteczka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 12-15 minut. Upieczone ciasteczka przełóż na kratkę, aby wystygły. Przechowuj w zamkniętym pojemniku.


Brzmi przepysznie! Aromatyczne ciasteczka cynamonowe to świetny pomysł na szybki deser lub dodatek do kawy proste w przygotowaniu, a efekt naprawdę warty wysiłku.
OdpowiedzUsuńJeśli przygotowanie zajmuje tylko kilka minut, to muszę koniecznie spróbować.
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Ciasteczka cynamonowe to idealna propozycja na coś słodkiego, pachnącego i domowego — świetnie sprawdzą się na zimowe wieczory lub jako dodatek do kawy. Dziękuje Ci za pomysł i na pewno spróbuję je upiec!
OdpowiedzUsuńBrzmi przepysznie! 🍪 Ciasteczka cynamonowe idealnie pasują do kawy i małych przyjemności w ciągu dnia.
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, uwielbiam cynamonowe smaki. :)
OdpowiedzUsuńBrzmią pysznie! Aromatyczne, cynamonowe ciasteczka to klasyk, który zawsze poprawia nastrój idealne do kawy lub na małą słodką przerwę w pracy.
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! Idealne do porannej kawy lub słodkiej przerwy w pracy.
OdpowiedzUsuń