Krokiety z pieczarkami i serem
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREM
Tego dania nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pyszny dodatek do barszczyku, koniecznie zrób bo są przepyszne w smaku.
Składniki:
naleśniki
- 370 ml mleka
- 370 ml wody
- 3 jajka
- 2 łyżki oleju
- 330 g mąki pszennej tortowej typ 450
- szczypta soli
- szczypta cukru
farsz
- 700 g pieczarek
- 2 cebule
- 200 g tartej mozarelli
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła klarowanego
dodatkowo
- bułka tarta do panierowania
- 3 rozbełtane jajka
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Przełóż je na patelnię i podsmaz z łyżką masła, odparuj na nadmiaru płynu. Odłóż do miseczki. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, na łyżce masła. Do miski przełóż pieczarki, cebulę, dodaj ser, sól i pieprz.
Przygotuj naleśniki - wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni z dwóch stron na rumiano. Naleśniki przekrój na pół. Bok każdej połówki zagnij lekko do środka. Nałóż porcję farszu i zwijaj w trójkącik. Każdy trójkąt obtocz w jajku i następnie w bułce. Smaż krokiety na rozgrzanej patelni na oleju na rumiano z dwóch stron. Podawaj z barszczykiem. Smacznego i miłego dnia.



Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.