Sernik królewski
SERNIK KRÓLEWSKI
Pokochasz ten sernik, jest obłędny w smaku i zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Chodź zrób go razem ze mną. Będzie idealny na świąteczny stół
Składniki:
ciasto
- 340 g mąki pszennej tortowej typ 450
- 100 g cukru
- 40 g kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g masła
- 1 jajko
Wszystkie składniki włóż do misy miksera i wymieszaj na jednolitą masę. Możesz także połączyć składniki na ciasto ręcznie. Podziel ciasto na 6 kulek.
sernik
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 130 g cukru
- 200 g rozpuszczonego masła
- 4 jajka
- 80 g budyniu waniliowego - 2 opakowania
dodatkowo
- łyżka masła do wysmarowania blaszki
W misie miksera ubij jajka z cukrem. Dodaj roztopione masło i wymieszaj. Dodaj twaróg i budyń. Wymieszaj chwilkę tylko do połączenia się składników.
Tortownice 26 cm wysmaruj masłem. 4 kulki ciasta przełóż na spód tortownicy razem z bokami, wyrównaj.
Masę twarogową wyłóż na ciasto i wyłóż pozostałą część ciasta - odrywaj palcami małe kawałki i rozłóż na całej powierzchni.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, grzanie góra dół przez 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw go jeszcze do wystudzenia na godzinę. Następnie możesz schować go do lodówki, lub zostawić do całkowitego wystudzenia na blacie. Wyciągnij z lodówki przed podaniem. Ten sernik zawsze jest hitem.


Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.