Ryż z mięsem i fasolką :-)



Odmrażałam wczoraj lodówkę :-) i robiłam porządki :-). Został mi woreczek fasolki szparagowej i filet z kurczaka, no i obiad do zrobienia, więc szybko wymyśliłam pyszne i lekkie danie. Ryż z kurczakiem i fasolką.
W sam raz na dzisiejsze upały, przy których ma się ochotę dużo pić i lekko zjeść. Wyszło pysznie :-).

Zapraszam :-)


Składniki:

- 1 filet z kurczaka
- 2 woreczki ryżu dzikiego z paraboloid
- woreczek fasolki szparagowej - u mnie mrożona ok. 300 g
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 2 łyżeczki vegety własnej produkcji 
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta pieprzu
- pomidorki i rzodkiewka do dekoracji


Wykonanie:

Filet umyć i pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wody, dodać vegete, zioła i pieprz, wrzucić fasolkę i dusić pod przykryciem do miękkości. W tym czasie ugotować ryż. 

Ryż przełożyć na talerze, nałożyć mięso z fasolką i sosem (nie zagęszczam), udekorować pomidorkami i rzodkiewką.

Smacznego :-)







Komentarze

  1. Fajny i prosty przepis :)
    Zapraszam do mnie, nowa odsłona bloga :)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. obiadek idealny dla mnie :) wygląda super i jak ładnie ugotowany ryż :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witaj :-) dziękuje bardzo :-) polecam smakowicie i pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.