Fasolka szparagowa z kiełbasą


Uwielbiam fasolkę szparagową i teraz jemy ją bardzo często. Najbardziej mi smakuje taka
z wody z masłem i bułką tartą, ale przygotowuje ją również w innym wydaniu. Tak sobie pomyślałam, że przygotuje taką niby sałatkę do zjedzenia na ciepło, ale również na zimno będzie super smakować. Fasolka z kiełbasą, czosnkiem i parmezanem, mniam jakie to wyszło pyszne. Zdecydowanie do powtórki. Takie danie można podać do grilla, na imprezce czy na obiad w towarzystwie podpieczonej bagietki. 


Zapraszam :-)


Składniki:

- 500 g fasolki szparagowej - u mnie zielonej
- 150 g dowolnej kiełbasy
- 50 g parmezanu - lub innego twardego sera
- sól, pieprz
- ząbek czosnku
- łyżeczka masła

Wykonanie:

Fasolkę kroimy na pół i gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, odsądzamy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę, przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. Patelnię wycieramy do sucha i rozpuszczamy łyżeczkę masła, wrzucamy fasolkę, kiełbasę, sól, pieprz i chwilkę podsmażamy, aby fasolka była ciepła. Dodajemy na koniec wyciśnięty ząbek czosnku i chwilkę jeszcze mieszamy na patelni. Przekładamy fasolkę na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego.









Komentarze

  1. Uwielbiam fasolkę! Połączenie jej z kiełbasą i parmezanem musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo, bardzo ciekawy pomysł na fasolkę szparagową. W tej wersji musi być znakomita :)

    OdpowiedzUsuń
  3. My możemy wcinać fasolkę bez niczego prosto z wody ale takie wydanie też jest ekstra :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo, bardzo ciekawa wersja. Muszę taka zrobić z kiełbaską :)
    Świetny pomysł, przed chwilą zjadłam właśnie taką solo z wody.

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie dziś zerwałam ostatnią fasolkę. Chyba się skuszę na takie danie!
    pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fasolka smażona z bułką tartą na masełku to i moje ulubione danie czy też dodatek do obiadu. Przyznaję, że w takim wydaniu jak u Ciebie dzisiaj na blogu to jej jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. A to ciekawe połączenie! zapisuje do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo fajny pomysł na fasolkę :)

    OdpowiedzUsuń
  9. O jaaa! Jakie piękne zdjęcia! Aż chce się jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam zieloną fasolkę :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniałe, smakowite i pożywne połączenie. Palce lizać :) Pozdrawiam ciepło :D

    OdpowiedzUsuń
  12. uwielbiam fasolkę i też przygotowuję ją teraz na wiele sposobów:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Twoja fasolka prezentuje się smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo fajne danie z fasolką szparagową, mniam! ja tez bardzo lubię fasolkę, szczególnie latem :).

    OdpowiedzUsuń
  15. Takie połączenie - muszę przyznać - jest mi obce. Jednak bardzo lubię fasolkę szparagową, jem często, zwłaszcza, gdy jest teraz tania i łatwo dostępna. Pozdrowionka cieplutkie :) Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  16. Pyszne połączenie- ja to bym nawet mogła to zjeść na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiamy fasolkę szparagową. Mogłybyśmy ją jeść bez końca, ale u nas występuje ona często w wersji solo, albo jako dodatek do ryżu czy kaszy z warzywami. :)

    OdpowiedzUsuń
  18. U mnie fasolka obrodziła, a więc będzie co wcinać. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Z kiełbasa jeszcze fasolki nie robiłam, u nas wszyscy zajadaja się fasolką z porowkami w lekkim sosie pomidorowym.

    OdpowiedzUsuń
  20. Fajny pomysł. Inaczej, ale bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Fasolka jak najbardziej ale kiełbasa już nie ;P

    OdpowiedzUsuń
  22. Dobrze że syn tego nie widzi :) Pychotka

    OdpowiedzUsuń
  23. My uwielbiamy traktować fasolkę jako przegryzkę, zamiast chipsów :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam fasolkę, a ta propozycja dania jest niezwykle zachęcająca :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Ciekawa, treściwa propozycja. Ta kiełbaska pięknie się zrumieniła :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Świetny pomysł na fasolkę, chętnie wykorzystam bo nasze krzaczki owocują jak szalone :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.