Gofry dyniowe
Dynię pieczemy i rozgniatamy widelcem razem z bananem.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko i olej, dodajemy banana i dynię, proszek do pieczenia i cynamon. Wszystko razem miksujemy blenderem.
Rozgrzewamy gofrownicę. Łyżką nakładamy porcję ciasta i pieczemy gofry na rumiano.
Upieczone gofry przekładamy na kratkę.
Podajemy z jogurtem, owocami, ziarnami kakaowca.
Przepyszne te gofry :-)
OdpowiedzUsuńCudny mają kolor!
OdpowiedzUsuńna odczarowanie listopada!
OdpowiedzUsuńTakiego cuda jeszcze nie jadłem :D
OdpowiedzUsuńWygląda obłednie! ;-)
OdpowiedzUsuńPiękne gofry 🙂
OdpowiedzUsuńSuper pomysł Marzenko :)
OdpowiedzUsuńCudowne gofry Marzenko. Aż zgłodniałam ;)
OdpowiedzUsuńAle pysznie wyglądają te goferki :D
OdpowiedzUsuńNiezwykle apetyczne te gofry! :))
OdpowiedzUsuńUwielbiam gofry. W takiej wersji na pewno są pyszne :)
OdpowiedzUsuńALe smakowicie wyglądają. Ale niestety, moja gofrownica, co bym nie zrobiła, nie smaży gofrów. Za to (bo mam 3w1) grill i toster działają świetnie...
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają, chętnie spróbuje przepis😃😃😃
OdpowiedzUsuńPyszności :-) Miłej niedzieli życzę.
OdpowiedzUsuńcudne!!!
OdpowiedzUsuń