Zupa ziemniaczana z fasolą



 NAJLEPSZA ZUPA ZIEMNIACZANA Z FASOLĄ 

Cześć. Wpadam tutaj z obiecanym przepisem na przepyszną i szybką zupkę. Częstuj się i koniecznie przygotuj ją razem ze mną. 

Składniki:

- dwie czerwone cebule 
- kawałek pora
- łyżka masła
- 2 liście laurowe
- kilka ziarenek pieprzu
- 3 l bulionu warzywnego lub mięsnego
- 8 ziemniaków 
- puszka białej fasoli
- opakowanie warzyw mrożonych 
- sól i pieprz
- 3 łyżki passaty pomidorowej 
- natka pietruszki
- 200 g kiełbasy

Przygotowanie:

W garnku podsmażam na łyżce masła pokrojone dwie cebule czerwone i kawałek pokrojonego pora. 

Dodaje liście laurowe i ziarenka pieprzu. Zalewam bulionem. 

Dodaje pokrojone ziemniaki oraz mrożonkę warzyw na zupę jarzynową. Gotuje 20 minut. 

Odlewam 3 łyżki zupy i miksuje blenderem, dodaje do zupy. 

Dodaje fasolę z puszki odsączoną i przepłukaną na sitku, sól, pieprz, 3 łyżki passaty pomidorowej, natkę pietruszki i podsmażoną kiełbasę. 

Wszystko razem jeszcze gotuje 5 minut. Nalewam do miseczek i zapraszam na obiad.




Komentarze

  1. Taka zupa na pewno smakowałaby mojemu mężowi.

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka zupa to uczta dla podniebienia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam ziemniaczanej. Będę musiała spróbować

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię zupy. Takiej jeszcze nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam - nie ma jak pożywna zupa na jesienne i zimowe obiady :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie gotowałam takiej. Wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.