Bułeczki twarogowe z borówkami

 


BUŁECZKI TWAROGOWE Z BORÓWKAMI 💜

Masz ochotę na pyszną bułeczkę, którą możesz zjeść bez wyrzutów sumienia, chodź zrobimy razem bułeczki twarogowe, ja je uwielbiam. Są przepyszne i możesz je zjeść na śniadanie czy deser lub zabrać ze sobą do pracy lub na wycieczkę. Są mega proste i szybkie do przygotowania. 

Składniki:

- 250 g twarożku półtłustego 

- 2 jajka 

- 20 g budyniu waniliowego 

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia 

- 70 g mąki pszennej 

- łyżeczka cukru waniliowego 

- 250 g borówek amerykańskich 

- garść płatków migdałów 

Przygotowanie: 

Do miski włóż twaróg i go rozgnieć widelcem. Dodaj jajka, budyń, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę. Wymieszaj wszystko razem. 

Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem, przełóż masę na blaszkę za pomocą łyżki i uformuj cztery lub sześć bułeczek. Na środku ułóż owoce i posyp płatkami migdałów. 

Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30-35 minut. Po upieczeniu wyjmij i zostaw na kilka minut niech przestygną i już możesz jeść. Taką bułeczkę możesz zjeść na śniadanie lub kolację czy deser - to taka zdrowa opcja pełna białka. Ja te bułeczki dość często robię. 





Komentarze