Follow by Email

wtorek, 5 kwietnia 2016

Jajka faszerowane bakłażanem


Kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem z dodatkiem bakłażana od Proeco. Bardzo lubię te ich słoiczki z pysznościami, które bardzo fajnie uzupełniają różne dania, wzbogacają smak i aromat. Ten bakłażan jest pyszny, lekko pikantny i pasuje do wielu dań, można także go smarować po prostu na kanapki. A te jajka wyszły super, będę takie powtarzać. Produkty tej firmy możecie znaleść w wielu sklepach. 

Zapraszam :-)


Składniki:

- 6 jajek
- 1-2 łyżki majonezu
- 4 łyżeczki kawioru z bakłażana
- sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na pół twardo. Zalewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Kroimy na połówki i delikatnie wyciągamy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez oraz kawior z bakłażana, szczyptę soli i pieprzu, rozdrabniamy widelcem. Masą wypełniamy połówki jajek - białek. Możemy jeszcze udekorować kleksem majonezu, porem lub papryką czy szczypiorkiem.







40 komentarzy:

  1. Wyglądają bardzo apetycznie :D Wpisałam na listę imprezowych przysmaków :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię faszerowane jajka, z bakłażanem jeszcze nie próbowałam, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już nie mogę sie doczekać naszych rodzimych i świeżych warzyw :)
    Fajny pomysł na jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, uwielbiam bakłażan, musiały być pyszne! Aż się zrobiłam głodna... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy bym nie wpadła na użycie bakłażana, super pomysł! :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. jajek z takim farszem to jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawe czy nam by taki kawior zasmakował skoro bakłażana nie za bardzo lubimy ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam wszystko co z bakłażanem, takiego farszu jeszcze nigdy nie robiłam, musi być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam takie faszerowane jajka :) Pyszności, Marzenko !

    OdpowiedzUsuń
  10. O kawiorze z baklazana to ja jeszcze nie slyszalam. Musi byc pycha!

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszne jajeczka faszerowane. Wyglądają na smaczne. Nie faszerowałam jak dotychczas jaj bakłażanem. Ciekawa propozycja. Ja zwykle robię klasyczny farsz. Czas na zmianę ;) Pozdrowionka cieplutkie! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pomysł świetny i pysznie to wszystko wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo apetycznie wyglądają :))

    OdpowiedzUsuń
  14. Wow, ja nawet o kawiorze z bakłażana nie słyszałam. :o To zachęca do spróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  15. Ja rzadko robię jaja faszerowane, ale te Twoje są takie apetyczne, że chyba przełamię lenistwo :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Smaku mi narobiłaś, pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Nie znam kawioru z bakłażana. Zaintrygowałaś mnie. Smaczek musi być fajny. Jajka wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Bardzo kreatywnie. Świetne urozmaicenie, pozornie prostego dania :)

    OdpowiedzUsuń
  19. kolejny fajny pomysł na faszerowane jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Jajka uwielbiam, ale faszerowane smakuję pewnie jeszcze lepiej <3 :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Kochana jestem po wielkim wrażeniem Twojej kreatywności :D

    OdpowiedzUsuń
  22. Świetny pomysł na podanie jajek. U mnie dziś było, ale takie tradycyjne z majonezem.
    ściskam Cię kochana

    OdpowiedzUsuń
  23. Świetny pomysł na pożywne śniadanko!;)

    OdpowiedzUsuń
  24. Najnowsze badania dowodzą, że jajka nie mają wpływu na cholesterol. I to jest dobra wiadomość.
    Zajadajmy jajca z przepisu Marzenki.
    Maruda

    OdpowiedzUsuń
  25. Bardzo lubię faszerowane jajka :)

    OdpowiedzUsuń
  26. To ja poproszę na śniadanie :) Miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Uwielbiam jaja faszerowane! Z takim, słoiczkowym dodatkiem muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Kawior z bakłażana0 super sprawa.
    Nie widziałam jeszcze w sklepach.

    OdpowiedzUsuń
  29. Uwielbiam jajka faszerowane :) I jak widać jest wiele wersji farszu. Mnie znajoma z Szybkiej Pizzy ostatnio mówiła o farszu do jajek z nasionami chia. Ale faszerowane bakłażanem także wyglądają smakowicie :) Na pewno je wypróbuję, bo w następnym roku na Wielkanoc chcę podać kilka rodzajów faszerowanych jajek.
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi