Ciasto kokosowe z czekoladą i żurawiną
Składniki:
Miękkie masło miksujemy z jajkami na puszystą masę. Dodajemy cukier i dalej miksujemy.
Wsypujemy mąkę, kawę i proszek i mieszamy. Dolewamy mleko i miksujemy. Wsypujemy wiórki, żurawinę i startą na tarce czekoladę. Mieszamy łyżką.
Ciasto wykładamy do keksówki (30 cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut, do suchego patyczka.
Upieczone ciasto zostawiamy na chwilę w blaszce, następnie przekładamy na kratkę.
Jej, nie jadłam jeszcze takiego ciasta. Pychota.
OdpowiedzUsuńSpróbuj Wioluś. Jest przepyszne :/)
UsuńMusi być cudowne!
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie je upiekę.
Kochana polecam. Smakuje obłędnie :-)
UsuńJa też mam lenia ;-) Ciasto cudowne :-) Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko Beatko :-)
UsuńOj tak wstawanie o 5:30 nie powoduje u mnie usmiechu.
OdpowiedzUsuńCiasto kokosowe brzmi smacznie uwielbiam smak kokosu
Oj tak. Pozdrawiam cieplutko :-)
UsuńOjej jak pysznie :) Idealne do kawy lub herbatki ;)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Madziu :-)
Usuńkokos i żurawina! pycha!
OdpowiedzUsuńDziękuje Madziu :-)
UsuńPyszne smaki :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńJa na razie mam to szczęście, że mogę spać ile chcę :D
OdpowiedzUsuńZazdroszczę. Miłego dnia kochana :-)
UsuńCudowne i bardzo smakowite ciasto.
OdpowiedzUsuńIdealne do kawy :)
Pozdrawiam ciepło :)
Wygląda pysznie :) Uwielbiam wszystko co kokosowe :)
OdpowiedzUsuńZnowu jakaś kusząca nowinka. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń