Fasolka w pomidorach z kiełbasą

 


Witam się z wami moje słoneczka w poniedziałek. Jejku jak ten weekend mi szybko zleciał, co prawda był bardzo pracowity, ale większość czasu spędziłam tam gdzie lubię - czyli w kuchni. 
Mam dzisiaj dla was super szybki i pyszny pomysł na obiad, zrobicie go dosłownie w pół godziny. 
Ja bardzo lubię fasolkę w pomidorach i jak mam czas to gotuję fasolkę, ale jak go nie mam i mi się spieszy to korzystam z fasolki w puszce i już. Dodaje to co mam pod ręką i mam pyszne, sycące danie. Zapraszam i życzę miłego dnia i dużo energii i uśmiechu. 


Składniki:

- 3 puszki białej fasoli
- 500 ml passaty pomidorowej
- 300 g pieczarek
- papryka czerwona i żółta
- 2 ząbki czosnku
- 400 g kiełbasy pieczonej z pieprzem Pieczone&Wędzone
- sól, pieprz
- łyżka oleju
- szczypta chilli

Pieczarki kroimy na kawałki, papryki kroimy w kostkę, tak samo kiełbasę. Czosnek drobno siekamy albo wyciskamy. 

Fasolę odsączamy na sitku i przepłukujemy pod bieżącą wodą.

Na patelnię wrzucamy pieczarki i solimy je, podsmażamy chwilkę, aby odparowały wodę. Dodajemy kiełbasę i łyżkę oleju, dodajemy papryki. Wszystko razem podsmażamy. Na koniec dodajemy czosnek. 

Fasolkę przekładamy do garnka, dodajemy passatę pomidorową i podgrzewamy. Dodajemy warzywa z kiełbasą i jeszcze wszystko gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Przyprawiamy do smaku i już obiad mamy gotowy. Szybko i pysznie.   








Komentarze

  1. jak zimno to czas na fasolkę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka fasolka po bretońsku na szybko, dla mnie bardzo smakowała,

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna fasolka :) Ale mi narobiłaś smaku! <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychotka Marzenko, a myślę, że odgrzana następnego dnia jeszcze lepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam serdecznie ♡
    Wygląda przepysznie, naprawdę świetny przepis :) Chętnie spróbuję zrobić to danie, zwłaszcza że uwielbiam fasolkę :)
    Pozdrawiam cieplutko ♡

    OdpowiedzUsuń
  6. I ja jestem smakoszem " konkretów" :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Znam to jako fasolka po bretońsku i bardzo mi smakuje!

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.