Ziemniaczki pieczone na czerwono :-)




Znowu naszło mnie na ziemniaczki. Tym razem pieczone w kolorze czerwonym. Z papryką mieloną, cukrem trzcinowym i solą. Są pyszne i aromatyczne. Podałam z marchewką z groszkiem. Oj kolorowo się zrobiło :-)

Wypróbujecie ??? Zachęcam :-)


Składniki:

- 1 kg młodych ziemniaków
- 1 łyżeczka soli himalajskiej Skworcu
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego Skworcu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- 2 łyżki oleju

- mrożonka marchewka z groszkiem
- łyżka masła
- szczypta vegety własnej produkcji
- łyżka bułki tartej


Wykonanie: 


Ziemniaki umyć i pokroić w większą kostkę, razem ze skórką. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć pokrojone ziemniaki. 

W miseczce wymieszać ze sobą olej, paprykę słodką mieloną, cukier trzcinowy i sól. 

Ziemniaki wymieszać dłonią z czerwoną pastą - jak jest zbyt gęsta to można dodać łyżeczkę wody.

Ziemniaki piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach, funkcja termoobieg przez 30 minut. 

Marchewkę z groszkiem ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć ponownie do garnka. Dodać masło, vegetę i na końcu bułkę tartą. Wymieszać.

Podawać z ziemniakami.

Smacznego :-)











Komentarze

  1. Ja robię ciut inaczej i z dodatkiem czosnku i tymianku, polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też robię na wiele sposobów :-) Twój z chęcią wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za odwiedziny:-). Fajny pomysł na ziemniaczki:-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.