Roladki z ciasta francuskiego :-)




Szparagi już się kończą. A szkoda bo bardzo je polubiłam. Zrobiłam jeszcze szybki obiad z gotowego ciasta francuskiego ze szparagami, papryką i kabanosami drobiowymi. To propozycja na obiad, kolację, spotkanie ze znajomymi lub piknik na trawie. Szybko i smacznie :-)

Zapraszam :-)


Składniki:

- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- paczka kabanosów drobiowych
- pęczek szparagów
- pół papryki żółtej


Wykonanie:

Do garnka z wrzącą wodą wsypujemy łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru, wstawiamy szparagi pionowo 
(odcinamy twarde końcówki) i gotujemy 3-5 minut. 
Płat ciasta rozkładamy i dzielimy na części - u mnie 9 kawałków, na każdy kładziemy szparagi, pokrojoną w słupki paprykę i kabanosy, zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 20 minut.

Ja podałam z surówką i fasolką szparagową i szparagami co mi zostały.

Smacznego :-)







Komentarze

  1. Fajny pomysł na imprezową przekąskę, szkoda że szparagi tylko 2-3 miesiące są dostępne..

    OdpowiedzUsuń
  2. Ubolewam, że szparagi się już kończą. Z ciastem francuskim smakują pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj :-) dziękuje :-) no szkoda :-) mogłyby być dostępne cały rok :-)

      Usuń
  3. mmm.. uwielbiam francuskie ciasto! a Twoje roladki KUSZĄ....!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :-) polecam wyszły pyszne :-) a nadziać można wszystkim :-) pozdrawiam :-)

      Usuń
  4. Akuratna propozycja do meczyku mundialowego :) Pan Mąż będzie syty i ja zadowolona :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak Asiu :-) taka przekąska chociaż u mnie w formie obiadu :-) pozdrowionka :-)

      Usuń
  5. Właśnie Ja jestem Panem Mężem i faktycznie to była niesamowita frajda skosztować tych delicji!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł na przekąskę. Często korzystam z ciasta francuskiego, to gotowe bywa zbawieniem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację :-) można szybko przygotować coś pysznego :-) zarówno na wytrawnie jak i na słodko :-)

      Usuń
  7. super przepis, ale znalam go juz wczesniej od kolezanki. ostatnio zrobilam i dalam warzywa i ciacho francuskie z lidla, a kabanosy wędzone z biedry :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :-) przepis jest dość znany i popularny :-) a nadziać możemy dosłownie wszystkim :-) pozdrawiam :-)

      Usuń
  8. Ale pysznie wyglądają :) nic tylko się zajadać :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pycha!
    Zjadłabym taką rozkoszną roladkę...

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciasto francuskie to jest to co zawsze leży w mojej lodówce. To taki ratunek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie też :-) szybki obiad lub kolacja, spotkania ze znajomymi :-) zawsze się sprawdza :-)

      Usuń
  11. Kabanosy wieprzowe też pasują :) ja zrobiłam z meastro :)

    OdpowiedzUsuń
  12. oczywiscie ze kazde ;) tzn, oby nie za cienkie. a wyzej wymienione maestro moim zdaniem takie beda :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zależy kto co lubi :-) moim zdaniem nadają się każde :-) pozdrawiam ;-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.