7/27/2014 4

Grillowany filet z kurczaka :-)



Zawsze jak jadę do rodziców to robimy grilla. Wymyślamy nowe dania, urozmaicamy te tradycyjne. Tym razem zrobiłyśmy filet z kurczaka pieczony w folii na grillu z warzywami, świeżymi ziołami i klarowanym masłem. Wyszło pysznie, lekkie danie i pełne aromatów. Z pewnością je jeszcze powtórzymy. Filet podany z surówką ze świeżej kapusty.

Zapraszam :-)


Składniki:

- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- papryka szpiczasta - czerwona i żółta, wystarczy po kilka plastrów
- gałązka świeżego oregano, tymianku
- 2 łyżki klarowanego masła
- sól, pieprz
- suszone zioła - bazylia i oregano


Wykonanie:

Filety z kurczaka dzielimy na cztery porcje, przyprawiamy je solą i pieprzem, oraz suszonymi ziołami. Układamy na kawałkach folii, dodajemy plastry papryki, pokrojoną cebulę, świeże gałązki ziół i masło klarowane. Zawijamy paczuszki i układamy na grillu. Wystarczy godzina i będziemy mieli gotowe danie.
Podałam z surówką ze świeżej kapusty i musztardą.

Smacznego :-)








4 komentarze:

  1. U mnie dziś było skromnie...pieczone wędzone ziemniaki i tzatzyki :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.