Zielone gofry z hummusem i jajkiem

 


Dzień dobry moje kochane słoneczka w poniedziałek. Każdy poniedziałek może być fajny jak tylko odrobinkę go zaczarujemy. Ja zrobiłam sobie na śniadanko pyszne, zielone goferki z hummusem, podałam je jeszcze z jajkiem i warzywami, takie zdrowe i mega syte śniadanie. Może też macie na takie ochotę, naprawdę polecam. 
Zostawiam wam przepis i życzę wam magicznego poniedziałku. 

Składniki:

- 100 g świeżego szpinaku
- 250 ml mleka
- 30 g oleju
- szczypta soli
- 200 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej
- 60 g hummusu + hummus do posmarowania gofrów
dodatkowo
- sadzone jajka
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- rukola

Szpinak miksujemy z mlekiem za pomocą blendera. Dodajemy olej, szczyptę soli, mąkę oraz hummus. Ponownie wszystko razem miksujemy.

Rozgrzewamy gofrownicę. 

Nalewamy porcję ciasta i pieczemy gofry. 

Gofry układamy na kratce, aby pozostały chrupiące. Smarujemy je hummusem, posypujemy rukolą i układamy jajka. Dodajemy pomidorki i paprykę. 






Komentarze

  1. Marzenko ale superowy pomysł id humor mi się poprawił:) udanego tygodnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Te gofry wyglądają bardzo kusząco :-)Śniadanie pierwsza klasa :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszne śniadanko Marzenko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich jeszcze nie jadłam i gdyby nie to, że moja grillo-tostero-gofrownica umarła, chetnie bym zrobiła ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Apetyczne wiosenne gofry :) Z przyjemnością zjadłbym takie śniadanie.

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.