Chrust lany

 


Dzień dobry moje kochane słoneczka. Mam dzisiaj dla was coś pysznego i szybkiego na Tłusty Czwartek. Zrobicie taki lany chrust w ciągu kilku chwil. Mówię wam jakie to jest pyszne, po prostu mniam. Polecam koniecznie spróbujcie. 
Pozdrawiam was cieplutko i życzę smacznego. 

Polecam wam także inne przepisy na Tłusty Czwartek



CHRUST LANY

Składniki:

- 440 ml mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 2 łyżki whisky albo 1 łyżka wódki
- 400 g mąki pszennej
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania chrustu

Przygotowanie:

Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, whisky, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystko razem mieszamy mikserem lub trzepaczką. 

W garnku rozgrzewamy olej. Ciasto przelewamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy spiralki na rozgrzany olej. 

Smażymy na rumiano z dwóch stron. Chrust bardzo szybko się smaży. 

Usmażony chrust przekładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.