Chłodnik na maślance

 


NAJLEPSZY OBIAD NA UPAŁY !!! CHŁODNIK

Dzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na szybki i pyszny obiadek. W takie ciepłe dni sprawdzi się idealnie właśnie chłodnik. My uwielbiamy takie letnie obiady. Przygotowałam go na maślance, bardzo mi taka wersja smakuje. Może być także jogurt naturalny czy kefir. 
Częstujcie się !!! smacznego i miłego dnia. 


Polecam wam także inne przepisy na zupy

CHŁODNIK NA MAŚLANCE

Składniki:

- 1 l maślanki
- 2 długie zielone ogórki
- pęczek rzodkiewek
- garść koperku
- ząbek lub dwa czosnku
- łyżka oliwy
- łyżeczka miodu
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Ogórka obieramy ze skórki. Ścieramy go na tarce na dużych oczkach, tak samo robimy z rzodkiewką. 

Dodajemy warzywa do maślanki. Dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, koperek, miód i oliwę. 

Wszystko razem mieszamy i już mamy gotowy pyszny chłodnik. 

Ja lubię go podawać z grzankami lub ziemniakami w mundurkach.






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.