3/13/2016 27

Jajka faszerowane tuńczykiem


Bardzo lubię faszerować jajka. Faszeruje je czym popadnie, co akurat znajdę pod ręką, gdy najdzie mnie ochota. Takie danie jest super pomysłem na pyszne i zdrowe, wiosenne śniadanie. Wiem, że teraz zaczyna się ten moment kiedy wszyscy (no prawie wszyscy) zaczynają zrzucać zimowe kilogramy no i ciuchy. W kąt idą grube swetry, czapki i szaliki. Ja się nie odchudzam, ja po prostu zdrowo się odżywiam. No i dbam o porcję ruchu, najlepiej na świeżym powietrzu. Rower, bieganie, spacery i regularne posiłki dostarczające nam tego, co organizm potrzebuje. Jak będziemy się głodzić efekt będzie marny, musimy jeść zdrowo, oczywiście lekko i przyjemnie. Nawet słodycze, wszystko jest dla ludzi. Nie musimy rezygnować z ukochanych posiłków. I polecam wam takie śniadanie, dostarczy nam cennych składników, będziemy się czuć najedzeni i będziemy tryskać energią. Porcję podaje na 3 osoby, do tego pieczywo pełnoziarniste i herbata. A na końcu postu zostawiam wam informację o bardzo ciekawym konkursie.

Zapraszam :-)


Składniki:

- 5 jajek
- puszka tuńczyka (od Graal)
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 6 ogóreczków mini konserwowych (takich jak na zdjęciu, normalnych wystarczy jeden)
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka gotujemy. Obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka i wrzucamy je do miseczki. Dodajemy odsączonego i przepłukanego pod wodą tuńczyka, jogurt naturalny i gnieciemy wszystko widelcem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, oraz dodajemy pokrojone ogóreczki. Połówki białek napełniamy farszem, układamy na talerzach. Możemy dodać liść sałaty, szczypiorek i kawałki papryki. 







A teraz informacja o konkursie, który organizuje firma Graal. Znajdziecie go na ich stronie na fb. Wklejam dla was informację.

Ryby – pozycja obowiązkowa w zdrowej diecie!
– Zainspiruj się wiosną z Graal®!

Razem z wiosną pojawiają się plany – zmiana nawyków żywieniowych na lepsze i zwiększenie aktywności fizycznej, które sprawią, że będziemy pełni sił i pozytywnej energii. Nie bez wpływu jest chęć poprawienia swojej kondycji i sylwetki, wszak nadchodzą ciepłe dni, kiedy chowamy zimową odzież w głąb szafy oraz odsłaniamy ciało. Należy jednak podchodzić do planów, zwłaszcza tych dietetycznych, z umiarem. W codziennym menu nie może zabraknąć zdrowych tłuszczów oraz białka – ich idealnym źródłem są łatwo dostępne i pyszne ryby Graal®.

Ryby to jeden z kluczowych elementów zdrowej diety. Wpływają pozytywnie na cały organizm człowieka, ponieważ w składzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały i wiele ważnych pierwiastków. Jest to także dobra alternatywa dla białego i czerwonego mięsa, równie smaczna i łatwa w przygotowaniu. Graal® podpowiada, jakie ryby najlepiej wybrać i dlaczego warto je jeść.

Zainspiruj się wiosną z Graal® i wygraj rower – KONKURS
Chcąc zainspirować Polki i Polaków do zdrowego stylu życia i włączenia produktów rybnych do codziennej diety, Graal postanowił przeprowadzić konkurs „Zainspiruj się wiosną
z Graal®”. Co tydzień, przez 9 odsłon konkursu, można wygrać rower i karty upominkowe na sportowe zakupy w sieci sklepów Decathlon. Aby wziąć w nim udział, należy kupić produkt objęty promocją (czyli wszystkie Salatino marki Graal, wszystkie tuńczyki marki Graal, wszystkie filety z makreli marki Graal) zachować paragon i dokończyć zdanie konkursowe: „Graal wiosną inspiruje mnie do…”. Zgłosić się do konkursu można zarówno za pośrednictwem formularza konkursowego: graal.pl/konkurs jak i wysyłając sms* w następujący sposób: „graal.numerparagonu.odpowiedź” pod numer 4321. Szczegółowe informacje oraz regulamin dostępne są na stronie internetowej: graal.pl/konkurs. Konkurs rozpoczyna się już 1 marca i będzie trwał do 30 kwietnia 2016 roku.

*koszt sms wg taryfy operatora.

27 komentarzy:

  1. Jeszcze nie próbowałyśmy jajek z tuńczykiem :P Ale z chęcią spróbujemy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z jogurtem zamiast majonezu to fajna opcja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z tuńczykiem uwielbiam jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne te jajeczka, muszą smakowac świetnie

    OdpowiedzUsuń
  5. Też uwielbiam faszerowane jajka. Często wymyślam różne wariacje w zależności od składników i nastroju

    OdpowiedzUsuń
  6. U mnie co roku są właśnie jajka faszerowane tuńczykiem i pasta jajeczną :) Bardzo smaczne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Tez bardzo lubię faszerowane jaja. Ten sposób na ich podanie bardzo mi się podoba. No i farsz musi być pycha. Dzięki za inspiracje. Caluski kochana:):):)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszystkie propozycje inspiracji jajecznych z chęcią zbieram przed Wielkanocą. Jak najbardziej lubię takie pasty rybne :) W dodatku super wyglądają jako dekoracja stołu. Świetna wariacja na temat faszerowanych jajek. Pozdrowionka serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Często takie robię bo lubię i jajka i tuńczyka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Przygotowałaś wspaniały przysmak :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Z tuńczykiem nie próbowałam, muszą być pyszne! Uwielbiam tuńczyka :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez jajek faszerowanych :) Ale te musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Widzę, że u Ciebie już wielkanocne klimaty ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. jajka uwielbiam i jem codzienne natomiast tunczyka kocham jeszcze bardziej! super propozycja ♥

    OdpowiedzUsuń
  15. Lubię takie połączenie jajek i tuńczyka. Bardzo smakowicie wyglądają Twoje jajka. Wystarczy kilka składników i proszę, jakie smaczne śniadanie. A jakie zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam jajka faszerowane, z tuńczykiem muszą być pyszne :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  17. Z tuńczykiem bardzo lubię!

    OdpowiedzUsuń
  18. Bardzo lubię jajeczka z tuńczykiem, też dodaję do nich korniszonki i troszkę keczupu. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pyszny pomysł na święta :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Taż lubię jajka faszerowane!

    OdpowiedzUsuń
  21. smacznie nadziane jajka :) idealne na zbliżające się święta :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Mi zawsze jajka faszerowane kojarzyły się z jakąś imprezą bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.