Sandwicze z oscypkiem


Nie mieszkam w górach, a szkoda. Gdybym miała taką okazję to z chęcią bym się w tamte rejony przeprowadziła, po prostu w górach jest pięknie, zupełnie inaczej mi się oddycha no i uwielbiam chodzić po górach, zwiedzać, podziwiać okolice. Zawsze jak tam jestem to kupuje zapas oscypków, które u nas w domu są bardzo lubiane. Ale mam to szczęście, że raz na jakiś czas mam dostawę serów do domu.
Zazwyczaj podsmażam je na patelni na rumiano, tym razem postanowiłam zrobić sandwicze. Nie miałam żurawiny i dodałam dżem truskawkowy, to był bardzo dobry pomysł. Takie tosty, zapiekane z dżemem i serem wyszły wspaniałe w smaku. Koniecznie spróbujcie, jak będziecie mieli okazję. 

Zapraszam :-)


Składniki:

- chleb tostowy (12 kromek)
- dżem truskawkowy
- 5-6 małych oscypków wędzonych

Wykonanie:

Chleb smarujemy dżemem truskawkowym, każdą kromkę. Układamy na nim pokrojone w plastry kawałki oscypków - na 6 kromkach. Przykrywamy pozostałymi kromkami i zapiekamy. Po zapieczeniu kanapki wyciągamy i zostawiamy na chwilę, aby przestygły. Kroimy na połowy. Takie kanapki są bardzo syte, możemy je podać na śniadanie lub zjeść w ramach obiadu. Na spotkanie z przyjaciółmi też będą super pomysłem. 



Sandwicze przygotowałam w tosterze z serii Fiesta, który otrzymałam od firmy Russell Hobbs. Jest to urządzenie 3 w 1. Możemy za jego pomocą przygotować sandwicze, gofry oraz zrobić grillowane kanapki i przekąski. To fajne rozwiązanie, bo nie potrzebujemy trzech rożnych sprzętów. Mamy trzy wymienne płyty z nieprzywierającą powłoką oraz termoizolacyjny uchwyt. Jak dla mnie super, nie muszę szukać miejsca na przechowanie tylu sprzętów, mam jeden i mogę w kuchni poszaleć. 








Komentarze

  1. Oryginalne połączenie, muszą być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ciepłe oscypki z dżemem z żurawiny :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bajecznie smaczne sandwicze :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham tego rodzaju tosty, na pierwszym i drugim roku studiów jadłam codziennie na kolacje. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Z truskawkowym dżemem to ciekawe połączenie;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Miałyśmy taki zapiekacz dopóki brat nam go nie wziął do siebie do mieszkania :/ A takie kanapki byłyby boskie :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne śniadanko, uwielbiam i oscypki i tosty z nimi :) Z braku czasu rano, najczęściej zjadamy je na kolację :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio też sobie takie robiłam. Nawet z podobnym do oscypka serem. Pyszotka. Super masz sprzęt, ja akurat mam nowy toster, chyba w Biedronce go dorałam, ale muszę przyznać, że póki co radzi sobie koncertowo :) Lubię takie propozycje zarówno na śniadanko, jak i na przykład na podwieczorek. Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam takie zapiekane kanapki, a z oscypkiem to już w ogóle "niebo w gębie" ;-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Już czuję ten obłędny, oscypkowy smak w ustach! Do tego dołożyłabym łyżkę konfitury z żurawiny i rozpływam się z zachwytu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pycha :) Uwielbiam oscypka, więc nawet bym się nad tym nie zastanawiała :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetny pomysł na wykorzystanie regionalnego produktu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Mmm coś dla mnie! Kocham oscypki :)

    OdpowiedzUsuń
  14. zjadłabym takiego jednego tosta właśnie na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. właśnie wróciłam z gór,i zabrałam ze sobą kilka....takich serków :D Super tosty !

    OdpowiedzUsuń
  16. oscypki uwielbiamy - mogłybyśmy je jeść na okrągło. Świetny pomysł na tosty, zrobimy :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Takiego sandwicza to bym posmakowała :) Kiedy ja oscypka jadłam...;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mmmm... zrobiłem się głodny! :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.