3/15/2019 14

Naleśniki budyniowe



Dzień dobry słoneczka. U mnie znowu naleśniki. Oj nazbierało się tych przepisów na naleśniki na blogu, ale co ja poradzę jak ja tak bardzo je lubię. Dzisiaj serwuje takie śniadanie - naleśniki z dodatkiem budyniu. Są po prostu pyszne. Dodajcie do nich to co lubicie - twarożek, serek homogenizowany, ulubiony dżem czy owoce. Przyznam wam się, że ja uwielbiam jeść naleśniki takie same bez niczego. Biorę w rękę i odrywam po kawałku i jem. Na śniadanie, na posiłek w pracy, na obiad czy kolację. Naleśniki plus owoce i na przykład ubita śmietana to propozycja na pyszny deser. A może podacie naleśnika z bananem i rozpuszczoną czekoladą. Rewelacja. Możliwości jest mnóstwo tak samo jak sposobów na naleśniki, ja prawie za każdym razem robię je inaczej - coś dodam, coś odejmę, wymieszam i smażę. 
Zapraszam was więc dzisiaj na śniadanko i życzę smacznego oraz cudownego dnia. 




Składniki:

- 3 jajka
- 1 budyń waniliowy (40 g)
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 300 ml mleka
- 300 ml wody
- 400 g mąki pszennej
- szczypta soli


Do miski wbijamy jajka. Miksujemy je z cukrem. Następnie wlewamy mleko, wodę, sól, budyń (proszek) i mąkę, ponownie miksujemy, aż składniki dobrze się połączą. 

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron. 

Podajemy z czym lubimy - twarożek z jogurtem, cukrem i cynamonem, lub dżem, lub czekolada. Możemy także je podjadać same bez dodatków, ja takie bardzo lubię. 
Smacznego. 





14 komentarzy:

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.