Placki z twarogu z wiaderka z frużeliną jabłkową

 


Zapraszam was dzisiaj na pyszne śniadanko. Zrobiłam placki z dodatkiem twarogu z wiaderka, mówię wam jakie one wyszły pyszne. Musicie koniecznie je spróbować. 
Podałam je z frużeliną jabłkową - ja kupuje takie frużeliny w sklepie sfd. Jak macie ochotę to sami zobaczcie jakie u nich są pyszności. Dodatkowo macie zniżkę -10% z kodem MANIUSIA10 na wszystko. Polecam wam te owocowe frużeliny, są bez cukru, same owoce w żelu.
Zapraszam was na placki i życzę miłego dnia. 

Składniki:

- 2 jajka
- 200 g twarogu z wiaderka
- 120 g mąki orkiszowej jasnej
- 2 łyżki erytrytolu
- łyżeczka proszku do pieczenia

Do miski wbijamy jajka, dodajemy twaróg z wiaderka i erytrytol. Miksujemy wszystko razem.

Wsypujemy mąkę orkiszową i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko łyżką.

Rozgrzewamy patelnię, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy placki, smażymy na małym ogniu, na rumiano z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 






Komentarze

  1. Jej, jakie pyszności. Uwielbiam takie placuszki.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wyglądają te Twoje placuszki - lubię tego typu rzeczy, więc możliwe, że wypróbuję Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale apetyczne placuszki Marzenko, prawdziwa pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam twoje przepisy 😃😃😃

    OdpowiedzUsuń
  5. Kolejny smakowity przepis :) Myślę, że takie placuszki przypadną do gustu moim dzieciom.

    OdpowiedzUsuń

  6. Twoje placuszki prezentują się znakomicie, a ta frużelina - wow :-)

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.