Pasta z jajek

 


Pasta z jajek jako dodatek na kanapki to super pomysł na pyszne śniadanie. Zrobicie ją dosłownie w ciągu kilku minut. Ja dodałam do jajek sos chrzanowo-musztardowy z miodem ze sklepu Spichlerz24 i powiem, wam że ta pasta smakuję obłędnie. Sam sos jest pyszny, super pasuję do wędlin, kiełbas czy warzyw i jajek. Ma bardzo fajny, wyrazisty smak. Musicie koniecznie spróbować. 
Pozdrawiam i życzę wam miłego dnia. 


Składniki:

- 7 ugotowanych jajek
- szczypiorek - duża garść
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki sosu chrzanowo-musztardowego z miodem Spichlerz24
- sól, pieprz


Jajka kroimy w kostkę lub przeciskamy przez specjalne sitko do krojenia warzyw, przekładamy do miski. Dodajemy szczypiorek, sól i pierz.

Dodajemy majonez i sos chrzanowo-musztardowy z miodem. Wszystko razem mieszamy. Podajemy z pieczywem, tortillą, warzywami. 








Komentarze

  1. U mnie też dziś sałatka z dodatkiem jajek.

    OdpowiedzUsuń

  2. u mnie klasyczna jajecznica, ale ten sos ze spichlerza - bomba - miłego dnia :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smakowicie, i choć sama nie przepadam za szczypiorkiem, to chętnie wypróbuję w swojej kuchni. Mój luby uwielbia pasty z jajek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna pasta. Ten sos mnie zaciekawił.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszna i pożywna pasta :)
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie szukam idealnej pasty jajecznej na kanapki - wszystkie do tej pory jakie robiłam nie zawierały tej nutki słodyczy pochodzącej z miodu. Koniecznie muszę to zmienić i spróbować tego sosu. Ale wcześniej, a dokładniej dziś wieczorem spróbuje dodać miodu i zobaczę jaki będzie efekt.

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie Marzenko :) pasta jajeczna to klasyka zawsze smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. U mnie taka pasta jajeczna ma duże wzięcie na śniadanie 🙂

    OdpowiedzUsuń
  9. Na takie pasty do chlebka to zawsze jestem chętna :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pastę z jajek, zawsze najlepszą robiły panie kucharki za czasów szkolnych jak byłam w internacie, do dziś wspominam ten smak :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jutro będzie taki smakołyk u mnie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Za dziecka bardzo lubiłam tą pastę. Jestem ciekawa jak moje dzieci.

    OdpowiedzUsuń
  13. Dawno nie jadłam, domowa najlepsza.

    OdpowiedzUsuń
  14. Pasta naprawdę smaczna. Przypomniało mi się dzieciństwo w którym taka pasta często była przygotowywana. Po upływie lata smakuje równie wybornie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.