Kotlety po rusku

 

Dzień dobry moje słoneczka. Robiłam ostatnio pierogi ruskie i zostało mi farszu, tak więc pokombinowałam i zrobiłam pyszne kotlety. Podałam je z filetem kurczaka w sosie śmietanowym i buraczkami. Jakie to było pyszne. Polecam wam takie kotleciki, spróbujcie koniecznie. 


Polecam wam także inne przepisy na obiady:


KOTLETY PO RUSKU

Przygotowanie:40 minut
Ilość porcji: 4-5

Składniki:

- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 2 cebule
- sól, pieprz
- łyżka mąki
- łyżka majeranku i czosnku niedźwiedziego
- bułka tarta do obtaczania kotletów
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki tłuczemy tłuczkiem razem z twarogiem i jajkiem. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na patelni i dodajemy do ziemniaków. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majeranek i czosnek niedźwiedzi oraz mąkę. Mieszamy.

Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.

Rozgrzewamy patelnię. Wlewamy olej i smażymy kotlety na rumiano z dwóch stron, odsączamy na ręczniku papierowym. I już mamy pyszne danie. 

Możecie takie kotleciki podać z czym tylko chcecie. Są naprawdę przepyszne.






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.