Gofry z orzechami

 


PYSZNE GOFRY ZE ZMIELONYMI ORZECHAMI !!!

Gofry ze zmielonymi orzechami polecają się na deser do kawki lub na śniadanko. Spróbujcie koniecznie jakie są pyszne, wychodzą takie chrupiące i fajnie smakują na drugi dzień, możecie sobie także je zamrozić na potem. 

Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia. 


Polecam także inne przepisy na gofry

GOFRY Z ORZECHAMI

Składniki:

- 3 jajka
- 100 g erytrytolu lub cukru
- 120 ml oleju
- 520 ml wody
- 15 g proszku do pieczenia
- 300 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej
- 150 g mąki ziemniaczanej
- 150 g zmielonych orzechów laskowych lub innych orzechów

Jajka miksujemy w misce z erytrytolem. Wlewamy olej i wodę, ponownie miksujemy. Wsypujemy mąkę orkiszową, ziemniaczaną i zmielone orzechy. 

Ponownie wszystko miksujemy, aby składniki się ze sobą połączyły. Odstawiamy ciasto na 20 minut. 

Rozgrzewamy gofrownicę, łyżką nalewamy porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry przekładamy na kratkę - to bardzo ważne, będą potem super chrupiące.






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.