Placki twarogowe z odżywką białkową

 


Dzień dobry słoneczka. Witam się z wami od rana i zapraszam na pyszne śniadanko. Zrobiłam placki twarogowe i dodałam do nich odżywkę białkową o smaku solonego karmelu, jejku jakie one wyszły pyszne, do tego dodałam frużelinę i pyszny posiłek gotowy. Koniecznie spróbujcie tych placków, bo smakują obłędnie. Smażyłam je na takiej specjalnej patelni do placków, robię na niej także takie małe omlety, naleśniczki czy jajka. Sprawdza się rewelacyjnie. 
Życzę wam miłego dnia i pozdrawiam cieplutko. 


Składniki:

- 250 g twarogu półtłustego
- 2 jajka
- 1 budyń waniliowy
- 30 g odżywki białkowej


Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jajko, budyń i odżywkę. Wszystko razem miksujemy blenderem. 

Rozgrzewamy patelnię - ja mam taką specjalną na placki z otworami, super się sprawdza. Nakładamy porcję ciasta i smażymy placki na rumiano z dwóch stron, na małym ogniu.

Ja podałam placki z frużeliną gruszkowo-jabłkową - możecie sobie ją kupić tutaj , są tam różne smaki. Te frużeliny nie mają w sobie cukru i są przepyszne. Mam także dla was zniżkę - 10% z kodem MANIUSIA10 na zakupy w tym sklepie. 

Jeżeli chcecie sobie kupić taką patelnię to znajdziecie ją tutaj  - mam także dla was zniżkę na zakupy w tym sklepie - 15% z kodem MANIUSIA. 







Komentarze

  1. 4 składniki i jakie apetyczne placuszki powstały.

    OdpowiedzUsuń
  2. Placki z twarogu to ostatnio moja miłość - idealne na szybkie śniadanie czy podwieczorek. Nawet na obiad zdarzało mi się robić. Zazwyczaj robiłam z użyciem proszku do pieczenia, ale że jestem wielką wielbicielką budyniu to i ten przepis muszę wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo. Ja też często robię takie placki. Pozdrawiam

      Usuń
  3. Narobiłaś mi apetytu. Teraz wrócę do domu z pracy i chętnie się zmierzę z tym przepisem!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie placuszki. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  5. Z twarogu bardzo by mi smakowały

    OdpowiedzUsuń
  6. Akurat nie mam odżywki słony karmel, ale zostało mi trochę piernikowej z edycji świątecznej. Chętnie wypróbuję te placuszki, bo przepis jest prosty, a potrawa świetnie się prezentuje. Narobiłaś mi smaka :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo apetyczne :) Dawno już nie jadłam takich placuszków ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Prezentują się smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Próbowałam zrobić kiedyś placki twarożkowe i mi się rozlatywały ;/ Twoje smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Tylko 4 składniki, a taki smaczny efekt :) pozdrawiam Marzenko :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Kocham placuszki w każdej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jakiej firmy budyń? Bo potrafią być różnej wielkości i różnić się składem

    OdpowiedzUsuń
  13. top 1 placuszki, na stałe wlatują do menu <3

    OdpowiedzUsuń
  14. Dzięki za przepis świetne makro, dobry na redukcji😉 pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  15. Placki wyszły super! Smażyłam na patelni naleśnikowej i wyszły wspaniałe! Pozdrawiam i dziękuję!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.