Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami
Pieczarki kroimy na półplasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki i wlewamy szklankę wody, dusimy przez kilka minut. Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami i wlewamy na patelnię. Gotujemy jeszcze chwilkę, aby ciut zredukować i nadać odpowiednią gęstość.
ale pycha sosik!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Madziu :-)
UsuńPyszny obiad
OdpowiedzUsuńOj pyszny wyszedł :-)
UsuńRobię taki sos na obiady, pierś przeważnie kroję w kostkę. Będę musiała kiedyś zostawić w kawałkach.
OdpowiedzUsuńSpróbuj kochana. Pozdrawiam cieplutko :-)
UsuńAleż to danie wygląda rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Wioletko :-)
UsuńPychotka, super pomysł. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuje Ewuś. Pozdrawiam cieplutko :-)
UsuńTo jest mój ulubiony obiad. Dobrze, że moje dziecko tez chętnie je tą potrawę.
OdpowiedzUsuńpyszne danie
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ;) mój partner byłby zachwycony :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńSuper danie - pozdrawiam serdecznie :-)
Wygląda apetycznie, aż w niedzielę przygotuje takie danie na obiad, także przepis kradnę :) A skąd bierzesz przepisy ? Bo ja często to szukam nowych, najczęsciej szukam łatwych i prostych w przygotowaniu dań na tej stronie http://cozjesz.pl/ tez są dobre dania czy to obiady czy śniadania lub kolacje.
OdpowiedzUsuń