Naleśniki budyniowe


Dobry wieczór moje słoneczka. Jak się dzisiaj macie ? mam nadzieję, że dobrze. Ja wróciłam już po chorobie na siłownię, nie było mnie raptem tam dwa tygodnie i po ostatniej wizycie mam takie zakwasy, że szok. Ale cieszę się, że mogłam już tam pójść, bo brakowało mi tych moich treningów. Dzisiaj częstuję was naleśnikami budyniowymi, są przepyszne. Zresztą ja uwielbiam naleśniki i mogłabym je jeść codziennie. A wy ?
Życzę wam miłego wieczorku i smacznego i niech już przyjdzie ta wiosna i to słoneczko. 


Składniki:

- 4 jajka
- 170 ml mleka
- 170 ml wody
- 80 g proszku budyniowego (u mnie waniliowy - 2 opakowania)
- łyżka cukru trzcinowego
- 200 g mąki pszennej
- olej kokosowy do smażenia

- dżem truskawkowy jako nadzienie

Do miski wbijamy jajka i miksujemy je z cukrem. Dolewamy wodę i mleko, wsypujemy mąkę i proszek budyniowy, ponownie wszystko razem miksujemy.

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego, nalewamy łyżką porcję ciasta i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron. 

Ja podałam je z domowym dżemem truskawkowym, ale możecie je podać z czym lubicie. Super smakują z twarożkiem, owocami, same bez niczego czy polane syropem klonowym.



Komentarze

  1. uwielbiam naleśniki, musze zrobić wg tego przepisu :-0

    OdpowiedzUsuń
  2. Z budyniem jeszcze nie próbowałam. Wyglądają świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne!
    Muszę je koniecznie zrobić. Ale mi narobiłaś ochoty...

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie robiłam naleśniczków z budyniem. Twój przepis jest nieco inny od mojego, chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis! Zdążyłam zrobić dwie wersje - z budyniem śmietankowym i czekoladowym. Czas na krówkowy! :D

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.