Follow by Email

czwartek, 1 października 2015

Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego



Dzisiaj pomysł na szybki i pyszny obiad. Pomysł na przekąskę, którą podamy na spotkaniu rodzinnym lub ze znajomymi. Danie smakowite i bardzo syte. Nakarmi każdego głoda. Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego. Z dodatkami jakie lubicie.
Można tutaj puścić wodze fantazji. Idealne danie na jesień, mogą być podane same lub w towarzystwie zupy kremu, sałatki czy sosów. Za oknem raptem 2 stopnie brrr, ale humor dopisuje i z uśmiechem ruszam do pracy. Miłego dnia wam życzę i smacznego :-)

Zapraszam :-)


Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego
- ulubiona kiełbasa lub szynka
- 100 g sera żółtego
- ketchup 

Wykonanie:

Płat ciasta francuskiego rozwinąć i posmarować ketchupem oraz sosem paprykowym ostrym. Rozłożyć cienkie plastry kiełbasy lub szynki. Posypać startym serem - 1/4 sera zostawić do posypania pizzerinek na wierzchu. Zawinąć ciasto ciasno jak roladkę i pokroić na plastry. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - nadzieniem na papier i lekko docisnąć. Posypać pozostałym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 30-35 minut. 







28 komentarzy:

  1. uwielbiam je! są hitem na imprezach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na szybki obiad. Ciasto francuskie daje nam wiele możliwości na stworzenie smacznych dań. Wszystko zależy od wyobraźni. A Ty zrobiłaś to bardzo ciekawie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie byłaby to kolacja, bardzo smakowita:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zmieniłabym tylko wierzchnie dodatki i nie pogardziłabym takim obiadem, kolacją czy lunchem ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ooo... takie pizzerinki to bym chętnie do pracy zabrała, bo kanapki szybko mi się nudzą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybko i smacznie. Lubię takie propozycje :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. świetny pomysł, ja też robię podobne ale z ciasta drożdżowego. :-) Muszę spróbować takie!

    OdpowiedzUsuń
  8. oj taaak.. też lubię takie przekąski, baaardzo :) Choć moja masa ciała nie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Hi there! This article could not be written much better!
    Going through this article reminds me of my previous roommate!
    He constantly kept preaching about this. I am going to
    forward this article to him. Pretty sure he will have
    a very good read. Many thanks for sharing!

    My web site; domain

    OdpowiedzUsuń
  10. Do tego pysznie smakują zarówno jak są jeszcze ciepłe i kiedy zupełnie ostygną. I nie trzeba przygrzewać :)

    OdpowiedzUsuń
  11. pomysłowa przekąska na imprezy, na piknik albo do kibicowania przy telewizorze;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Prosto i smacznie, czego chcieć więcej :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ale fajne takie szybkie danie i każdemu będzie smakować :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo, bardzo je lubimy! Dawno nie robiłam, narobiłaś mi smaka

    OdpowiedzUsuń
  15. O nie... teraz to ja się dopiero głodna zrobiłam:)
    całuski

    OdpowiedzUsuń
  16. Fajny pomysł ;-) nabrałam na nie apetytu ;-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja ja je lubię :)) Pyszne i szybkie :))

    OdpowiedzUsuń
  18. Świetny pomysł, pysznie u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pięknie wyglądają :) Są idealne na spotkania ze znajomymi, sama robiłam nie raz i z szynką, i łososiem, w zasadzie składniki można dobierać dowolnie! Fajne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.

Zdjęcia i przepisy są moją własnością.
Nie zgadzam się na ich kopiowanie i publikowanie bez mojej zgody. Jeżeli chcesz je wykorzystać napisz do mnie szkodzinska.marzena@gmail.com

Translate

Wydrukuj przepis

:-)

:-)

Archiwum

:-)

sprawykuchenne.pl

:-)

rondel

Jestem tutaj

Durszlak.pl

Tutaj też mnie znajdziesz

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top blogi