Ciasteczka z kleiku ryżowego z frużeliną

 


Dzień dobry kochani. Zapraszam was dzisiaj na pyszne ciasteczka z kleiku ryżowego z frużeliną jagodową. Są tak pyszne, że znikają w ekspresowym tempie. Musicie koniecznie je spróbować i od razu zróbcie z podwójnej porcji. Takie ciasteczka w zamkniętym pojemniku mogą spokojnie leżeć kilka dni. Jestem pewna, że będą wam smakować. Pozdrawiam i życzę wam miłego dnia. 

Frużelinę kupicie w sklepie sfd - znajdziecie ją tutaj. Macie także zniżkę -10% na zakupy z moim kodem MANIUSIA10. Polecam wam te frużeliny, mają w swoim składzie aż 80% owoców, słodzone są erytrytolem, są niskokaloryczne. Ja je używam do deserów, ciast, do naleśników czy placków, do owsianek, na kanapki czy do koktajli. Jest ich aż 15 różnych smaków. Teraz jeszcze dodatkowo dostaniecie gratis baton do każdej zakupionej frużeliny. Korzystajcie. 



Polecam wam także inne przepisy na ciasteczka:



CIASTECZKA Z KLEIKU RYŻOWEO Z FRUŻELINĄ

Przygotowanie: 30 minut + czas pieczenia
Ilość porcji: 25-30 sztuk

Składniki:

- 200 g miękkiego masła
- 1,5 opakowania kleiku ryżowego (250 g)
- 150 g cukru (ja użyłam erytrytolu)
- 3 jajka
- frużelina jagodowa 

Do miski wbijam żółtka i miksuje je razem z cukrem. Następnie dodaję miękkie masło i ponownie miksuję.

Wsypuję kleik i wszystko razem ze sobą mieszam za pomocą rąk, po prostu rozcieram w palcach składniki ze sobą.

Ubijam pianę z białek i na końcu dodaję ją do masy, mieszam ponownie.

Na blaszce rozkładam papier do pieczenia, piekarnik nastawiam na 180 stopni, grzanie góra-dół. 

Z ciasta robię kulki i każdą z nich lekko spłaszczam, w każdym ciastku robię dziurkę palcem i nakładam porcję frużeliny.

Ciasteczka piekę przez 30-35 minut, aż się ładnie zarumienią. Upieczone ciastka studzę na kratce i przechowuję w zamkniętym pojemniku. 

Ciasteczka mają około 3000 kcal. 





Komentarze

  1. dawno nie robiłam takich ciasteczek z kleiku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pojadłabym takie ciasteczka. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ciacha z kleiku ryżowego, chociaż poznałam je dopiero w zeszłym roku;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają na bardzo kruche, jetem ciekawa jak smakują naprawdę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wnuczka zainstalowała mi ten program i babcia ma co robić pyszności stefania

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.