Fasolka z masłem i bułką tartą



No i mamy fasolkę. Ja ją uwielbiam i mogę jeść niemal codziennie. Żółta czy zielona, a może fioletowa, wszystkie bardzo lubię. Najbardziej u mnie w domu popularna jest fasolka z masłem i bułką tartą, no bo kto jej nie lubi. Staram się jednak przygotowywać ją na różne sposoby, próbować nowych smaków i dodatków. Dzisiaj do masła dodałam odrobinę domowej vegety i przyprawę pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Wyszła pyszna, bardzo aromatyczna.
Robiłam już także z przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią, równie smakowita. Spróbujcie koniecznie. No i życzę wspaniałego weekendu. 

Zapraszam :-)


Składniki:

- 500 g fasolki szparagowej
- 50 g masła
- szczypta domowej vegety
- łyżka bułki tartej
- łyżka mielonego siemienia lnianego

Wykonanie:

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski. W garnku rozpuścić masło, dodać przyprawy, bułkę i siemię lniane. Zamieszać i polać fasolkę. 










Komentarze

  1. Takie pyszności :):)to tylko :-)😊 u MARZENKi!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie byłam zrywać fasolkę, ale mnie komary ścięły....:( Ale też jutro będę mieć tak pysznie :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiadomo, z bułeczką najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Haha właśnie dosłownie 10 minut temu jadłam fasolkę! :-) Najbardziej lubię taka dosyć jeszcze twardawą.

    OdpowiedzUsuń
  5. Z bułką najlepsza, szczególnie mojej mamy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawy przepis :) na pewno się skuszę na taką fasolkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja również bardzo lubię taką fasolkę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fasolka z bułką to podstawa, następnym razem dodam pomidory z czarnuszką, bo je akurat mam i lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kupuję zieloną i żółtą. Uwielbiam. Właśnie dzisiaj taką jadłam na obiad ale bez dodatkowych przypraw. Pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Miałam dziś na obiad pyszna, chociaż bez przypraw ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja najbardziej lubię fasolkę bez niczego, ale w domu u mnie czasami robi się właśnie z masłem i bułką, ale mi taka średnio smakuje :P Ale dodatek przypraw bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Mam fasolę w ogrodzie, ale jeszcze nic z niej nie robiłam, więc czas to nadrobić. Twoje danie wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. u nas fasola, szczególnie zielona to jest HIT. Uwielbiamy. Pyszne !!!

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam taką fasolkę. Jest idealnym dodatkiem do obiadu. Fasolkę tak naprawdę mogłabym jeść w każdej wersji... sporo tych wariantów w mojej kuchni ;)

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  15. bardzo lubimy i to pod każdą postacią:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Na pewno zrobię z tą przyprawą.

    OdpowiedzUsuń
  17. Niedługo dostanę fasolkę z działki i zrobię ją według Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  18. w lato fasolka to obowiązkowa pozycja na obiad lub jako dodatek :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Najbardziej popularna i niezawodna:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Bardzo lubię, szczególnie z ziemniakami i maślanką :) Pycha! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  21. Mniam, mniam ;-) jedna z moich ulubionych potraw! :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  22. Tez taka robię i uwielbiam, nie daję czarnuszki i siemienia, ale na pewno warto spróbować, bo smak musi być jeszcze lepszy! :-)

    OdpowiedzUsuń
  23. Ja dodaję zamiast zwykłej bułki tartej i siemienia lnianego bułkę tartą pół na pół z lnem mielonym firmy Oleofarm. Smakuje rewelacyjnie! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.